Ter Leede JO9-2 – RCL JO9-4 2-3 (0-0) Weer geen overwinning voor Ter Leede….

(Man of the Match Erman!)

Na de goede wedstrijd van vorige week tegen UVS stond vandaag de thuiswedstrijd tegen Racing Club Leiderdorp (RCL) op het programma. Op papier een tegenstander die te verslaan was, aangezien ze onder ons op de ranglijst stonden. Dat dit dus helemaal niets zegt bleek na de wedstrijd maar weer.

We waren weer op volle oorlogssterkte en na een goede warming-up begonnen we in de volgende opstelling: Bram op de goal, links Erman, centraal Oscar en rechts Bart. Centraal stond Justin en voorin begonnen Floris en captain Sameh. Safouane begon als wissel.

De 1e helft speelde we erg goed. We waren feller dan onze tegenstander en we creëerden veel kansen. Zo schoot Sameh een keer op de paal, kwam Floris een aantal keren gevaarlijk voor de goal en Justin kon uit een corner net niet zijn voet goed achter de bal krijgen om de bal erin te schieten. Achterin stond het als een huis. Bart, Oscar en Erman hielpen elkaar goed en Bram stond eigenlijk voor spek en bonen op doel. Complimenten voor de verdediging de 1e helft!

Jammer genoeg konden we ons goede spel niet belonen met één of meerdere doelpunten, want met een 3-0 voorsprong had niemand raar opgekeken gezien het spelbeeld. Dit zouden we dan de 2e helft wel even rechtzetten.

Door wisselbeurten gingen we de 2e helft wel in een geheel nieuwe opstelling spelen. Bram ging wissel en Oscar nam zijn keepershandschoenen over. Centraal ging Bart spelen, Justin op rechts en Erman bleef op links. Centraal ging Sameh staan en voorin stonden Floris en Safouane. We begonnen de 2e helft, zoals we de 1e helft speelden. Fel op de bal, sterk in de duels en goed samenspelend. De 1-0 viel dan ook snel. Een goede pass van Erman kwam mooi langs de lijn bij Floris en die speelde zijn directe tegenstander voorbij. Zijn vlammende schot kon nog net gekeerd worden door de doelman van RCL, maar de rebound was een prooi voor Safouane die hem eenvoudig in het lege doel kon schieten. De verlossende treffer was daar. De vraag was niet of we zouden winnen, maar hoeveel….

Echter kwamen we bedrogen uit. De 1-0 leek wel verlammend op Ter Leede te werken, want hierna leek wel helemaal niets meer te lukken. We konden de bal niet meer in de ploeg houden en binnen de 10 min stonden we opeens 1-3 achter. De grote spits van RCL schoot 3x op doel en het was 3x raak.

We waren weer wakker, maar was het nog op tijd? We begonnen weer te voetballen en kregen ook weer kansen. Zo schoot Sameh net naast en kopte Bram net naast de verkeerde kant van de paal. 3 minuten voor tijd kregen we nog een vrije trap. Safouane ging achter de bal staan. Ik denk dat Schöne stond te kijken want die nam hem de volgende dag exact hetzelfde als Safouane. 2-3.

De tijd bleek te kort en zo verloren we eigenlijk in een kleine 10 minuten deze wedstrijd. Het zat ons ook niet echt mee, gezien de gemiste kansen in de 1e helft en dan kun je dus zomaar een wedstrijd verliezen. Maar, niet getreurd, aanstaande zaterdag kunnen we ons revancheren tegen Quick Boys F2. Deze staan bovenaan, dus hoe knap zal het zijn als we hier punten van gaan pakken. Ik heb er in ieder geval alle vertrouwen in!