Ter Leede JO9-2 – Warmunda JO9-1 5-2 (2-0) Tikkie takkie voetbal op de Roodemolen….

(Man of the Match Floris!)

Zaterdag was alweer de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop. Na het onterechte verlies vorige week tegen DOSR, waren de jongens gebrand om dit recht te zetten. Dat moest dan gebeuren tegen onze buren/vrienden uit Warmond, Warmunda F1. Zij stonden onderaan, maar van onze scouts hadden we gehoord dat het een goed team was en dat we er volle bak tegen aan konden.

Gelukkig was Bart weer helemaal beter en konden we na 3 weken weer op volle oorlogssterkte aantreden. Iedereen was gebrand om te winnen en sommige jongens zelfs nog een beetje extra, aangezien er een goede bekende bij Warmunda speelde, namelijk Milan v.d. Niet. Milan is de zoon van Elwin en Marinda en zij hebben beide jarenlang bij Ter Leede gevoetbald. Elwin is zelfs nog steeds sponsor van Ter Leede met zijn bedrijf “Kees van der Niet”! Het was dus duidelijk dat we graag wilde winnen!

De wil om te winnen was dan ook direct vanaf de aftrap te zien! We begonnen met (inmiddels vaste keeper) Bram op doel, linksback Floris, rechtsback Bart en centraal achterin Captain Erman. Centraal op het middenveld stond Justin en voorin begonnen Sameh en Safouane. Onze jongens begonnen vlijmscherp aan de wedstrijd. Overal op het veld werden de duels gewonnen en er werd goed samen gespeeld. Echter liet Warmunda zien dat ze niet zomaar deze wedstrijd gingen geven aan Ter Leede en ze waren dan ook een aantal keren dreigend met snelle uitvallen. Gelukkig was de verdediging erg scherp en werd er goed vooruit verdedigd.

Aanvallend werden we steeds gevaarlijker. In het begin werd er nog iets te veel voor eigen succes gegaan, maar gelukkig hadden we snel door dat we alleen de verdediging van Warmunda konden slechten d.m.v. goed samenspel. In de 9e minuut was er een aanval uit het boekje. Floris kreeg de bal op links en speelde hem door op de goed vrijlopende Safouane. Safouane gaf een splijtende voorzet aan zijn maatje Sameh en deze kon hem makkelijk inschieten. 1-0! Een goal die je normaal gesproken alleen in Nou Camp ziet, maar nu dus ook op de Roodemolen. Er werd vervolgens vrolijk verder gecombineerd en de OE’s en de AA’s waren dan ook regelmatig te horen vanuit het massaal gekomen publiek.

De 2-0 viel snel hierna. Floris kwam goed door en passeerde 3 man. Wat vorige week net niet lukte, lukte nu wel. Na goed doorzetten kreeg hij de bal achter de goede keeper van Warmunda! Floris vierde dit op zijn bekende wijze á la Ronaldo. Later deze wedstrijd zou blijken dat niet de echte Ronaldo de “Ballon D’or” zou moeten winnen, maar Floris!

De goed lijdende scheidsrechter floot na exact 20 minuten af voor de rust. De vader van Erman gaf iedereen een welverdiende beker limonade en trainer Hans benadrukte nog even goed dat we op deze wijze verder moesten voetballen en de concentratie vast moesten houden.

Safouane was aan de beurt voor een wissel en zodoende ging Justin voorin spelen. Bart nam het middenveld van hem over. Wederom was de kunde van trainer Hans te zien, want binnen no time stonden we 4-0 voor. Ondanks dat Warmunda op de hoogte was van onze gevaarlijke corners, werd er toch uit gescoord. Sameh nam hem vanaf rechts en plaatste de bal op maat bij Floris. Floris schoot hem dan ook onberispelijk binnen. Een minuut na de 3-0 wederom een Catalaans doelpunt. Floris ging goed door en gaf een splijtende pass aan Justin. En als Justin vrij voor het doel staat, dan kun je hem eigenlijk al tellen….

Na de 4-0 werden we even wat slordiger. De concentratie was even weg en Warmunda liet direct zien goed te kunnen voetballen. Gelukkig was Bram scherp en kon een aantal gevaarlijke ballen kundig stoppen. Ter Leede kwam er even niet meer uit. Er werd niet meer goed doorgeschoven en zodoende kwamen we steeds zwaarder onder druk te staan. De aansluitingstreffer viel dan ook terecht. Een schot op doel belande op de paal en uit de rebound scoorde Milan voor Warmunda. Niet lang daarna scoorde Warmunda de 4-2. Een schot van afstand kreeg door het natte veld extra snelheid mee en was daardoor te machtig voor Bram. Ter Leede moest in deze fase echt alle zeilen bij zetten. Milan kreeg nog een grote kans door een cornerbal direct op zijn slof te nemen. Gelukkig voor Ter Leede ging deze in het zijnet.

Ter Leede was wakker geschut en de concentratie was weer helemaal terug. Erman en Oscar waren weer niet te passeren achterin en Safouane zorgde voor veel dreiging. Bart domineerde ook weer het middenveld. Vlak voor tijd pakte Bart de bal af en speelde Safouane vrij. Hij liep samen met Floris op het doel af en gaf vervolgens Floris een niet te missen kans, 5-2! Wederom een staaltje van goed samenspel waarvoor supporters graag vroeg naar de Roodemolen komen.

De wedstrijd was gespeeld en iedereen was super blij, en terecht!! We hebben als een team gevoetbald en dat is werkelijk waar een genot om naar te kijken. Complimenten voor het hele team!!

Volgende week oefenen we tegen hetzelfde Warmunda en daarna kunnen we genieten van onze verdiende Kerstvakantie.

Een trotse vader/begeleider!