Ter Leede JO9 en JO11 spelen hun bekerfinales bij de buren

Aanstaande zaterdag zijn zowel de selectieteam JO9 en JO11 van Ter Leede nog in de race voor het winnen van de beker. Deze bekerfinales worden gespeeld op de velden van de achterburen op sportpark Elsgeest van Foreholte. Voor beide teams geldt dat hun laatste bekerwedstrijd winnend moet worden afgesloten. In de 1ste klasse JO11 heeft FC Rijnvogels namelijk hetzelfde aantal punten maar een beduidend minder doelsaldo van +4. Bij Ter Leede is het verschil in gemaakte en geïncasseerde doelpunten maar liefst +20. Hoofdcoach Lars zal daarom van zijn team eisen dat ze winnen op inzet. Iets wat vorige week helaas nog fout ging tegen laagvlieger Quick Boys JO11-2.

Onze talenten onder 9 moeten niet alleen winnen maar ook hier is het doelsaldo belangrijk. In de 1ste klasse van de Duin en Bollenstreek bekercompetitie is de spanning om te snijden. Er staan maar liefst 4 ploegen bovenaan met elk 12 punten. Gebaseerd op doelsaldo is de rangorde op dit moment: Foreholte koploper met een overschot aan 17 doelpunten, 2de Katwijk met +7, Ter Leede +5, en Noordwijk staat op 0.

Voor hoofdcoach Nino en zijn ploeg is de doelstelling duidelijk. Maar dat alles moet dan gebeuren tegen het talenten team van Ibbe en Kornuiten, Foreholte JO9-1. In de vorige twee ontmoetingen won dit team elke keer met minimaal 5 doelpunten verschil. Echter winst voor Rood Geel bij de derde keer zou betekenen dat Ter Leede zich plaatst voor de Hoofdklasse. Dit alleen al is een team prestatie van ongekende proporties waarmee ze geschiedenis schrijven. Zelfs het Ter Leede kampioensteam van 2014/2015 wist dit niet voor elkaar te boksen. Wij wensen beide teams veel succes en natuurlijk nog belangrijker veel voetbal plezier.

PS Er is ondertussen contact geweest met het wedstrijdsecretariaat van Foreholte om vanwege het groot aantal te verwachten Sassemse bezoekers de wedstrijden tegelijkertijd om 10:45 te laten spelen voor de hoofdtribune van stadion Elsgeest :-). Dus komt dat zien.

Een trotse vader met zoons in beide teams.