Ter Leede voetbal league – 1e ronde

Gisteren kwamen om half tien de eerste spelers aan.  Een aantal wat onwennig maar de meeste spelers wisten toch al heel goed met wie en in welk team gespeeld zou worden.  Op een paar praktische zaken zoals een shirts of broek was iedereen ruim op tijd klaar om te beginnen. Om 10uur was de start in de Nations League en Eredivisie.  Een uurtje later hetzelfde beeld bij de volgende groep met spelers uit de Champions league en Eredivisie.

Om half een liepen de laatste spelers voldaan van het veld en was er voor hen ook nog wat lekkers om mee naar huis te nemen.  Dat het een beetje regende maakte niet heel veel uit.

Wij willen alle begeleiders enorm bedanken voor hun inzet om alles soepel te laten verlopen. Een aantal laat zien dat ze niet zouden misstaan in het betaalde voetbal. Hierover wellicht de volgende keer meer in de verslagen.

Hierbij een kort verslag van alle wedstrijden.  Aangezien dit de 1e wedstrijden betreft is een overzicht van de standen nog niet gedeeld. Dat zullen wij vanaf volgende week gaan doen.

Nations league

Het team van Frankrijk zijn allemaal klasgenootjes van de Springplank en die waren gebrand op een overwinning. Helaas was Nederland een paar maatjes te klein. Volgende week zal Nederland een revanche willen tegen Duitsland.

Duitsland heeft in een zeer spannende wedstrijd de winst behaald.   Bij rust was het 2-2. Na rust wist Duitsland snel 2 keer te scoren maar toch bleef Spanje zich goed verweren met heel veel doelpunten.  De beproefde tactiek van onze Oosterburen om in de laatste minuten te scoren werd Spanje teveel.

Champions league

De wedstrijd Barcelona tegen Bayern München was een wedstrijd met 2 gezichten. Bij rust een 3-1 voorsprong voor Bayern München.  Ondanks een ijzersterke Neuer op doel werd het uiteindelijk een 5-3 winst voor Barcelona.  De coach van Bayern München is gebrand op 2 overwinningen in de komende wedstrijden.

De andere wedstrijd in deze poule ging lang gelijk op en was het bij rust 2-2.  Het voordeel van wind mee werd in de 2e helft benut en Paris St. Germain wist uiteindelijk met 4-2 te winnen van Liverpool. Uit betrouwbare bron hebben we vernomen dat de Parijzenaren zich tot titelkandidaat hebben bestempeld.

Eredivisie I

Het was lang een spannende pot tussen AZ en PSV. Bij rust nog 0-0. Alleen in het derde kwart zorgde de PSV spitsen voor het verschil.  De VAR werd vanuit AZ kant nodig gemist want anders had het zomaar anders kunnen lopen. De uitslag 7-3.

De coaches van Groningen waren met goede moet begonnen maar hier helaas geen Arjan Robben effect.  Volgende week met wissels moet het beter gaan.  Vitesse heeft met deze mooie overwinning een vliegende start en is niet van plan om hun koppositie op te geven. Het werd uiteindelijk 8-1.

Eredivisie II

De spannendste wedstrijd van de dag was wellicht Utrecht tegen Heerenveen.  Het was Heerenveen dat op voorsprong kwam, maar met nog 10 minuten te spelen toch een 4-4 op het scorebord liet zien. Uiteindelijk werd de wedstrijd in de laatste minuten beslist in het voordeel van Utrecht met 5-4.

De klassieker Feyenoord – Ajax werd gestart met een aantal afwezigen aan de kant van Ajax. Bij rust een 1-0 voorsprong voor Feyenoord. Ondanks een aanvalsoffensief in het laatste kwart van Ajax wist Feyenoord zeer solide de wedstijd met 2-0 te winnen.  De spelers van Ajax zijn gebrand op revanche het gerucht gaat dat zelfs een trainingskamp wordt opgezet.

We hebben al een aantal foto’s verzameld en deze kan je hier vinden.  Als er nog andere leuke filmpjes of foto’s zijn dan kunnen deze worden gedeeld.

Volgende week de volgende ronde met vast starttijden om 10uur en 11uur.  Het speelschema staat op de site en graag iedereen op tijd aanwezig maar uiterlijk 15 minuten voor aanvang.  Eventuele afmeldingen graag via de Jeugdcommissie delen.