Ter Leede meiden als mascotte bij Ajax vrouwen – FC Twente vrouwen

fgelopen vrijdag 30 november was het eindelijk zover. De meiden van de MO15 mochten ballenmeisjes zijn tijdens de wedstrijd en de meiden van de Jo10-5m en Jo11-4m mochten met de vrouwen van Ajax of met FC Twente meelopen het veld op. De spanning bij de meiden die mochten oplopen was duidelijk merkbaar, er werd al lang over gesproken onderling. De meiden van de Jo10-5m hadden eerst nog het Sinterklaas feest bij Ter Leede. Om 17.45 uur sprongen we de auto’s in op weg naar de Toekomst. Daar aangekomen werden we in de kantine welkom geheten door 2 medewerkers van Ajax. We werden meegenomen naar beneden waar de kleedkamers zijn. Daar lagen de tenues klaar die we aan moesten trekken. Eerst kregen we uitleg over hoe we het veld op moesten lopen, wat we op het veld moesten doen, hoe we moesten staan. Toen konden we de tenues aantrekken, het Adidas merkje op de sokken mooi naar voren, de shirts in de broekjes, alles mooi recht. Ajax mascotte Lucky kwam nog even de kleedkamer in, even de spanning beetje wegnemen. Ook werd er nog verteld dat de speelsters misschien geen zin hadden in een gesprekje omdat ze erg geconcentreerd zijn voor de wedstrijd of omdat ze buitenlands zijn.

Na nog wat instructies werd het tijd om naar de gang te gaan en daar te wachten op de Ajax en Twente vrouwen. De spanning was duidelijk voelbaar, en op de gezichten af te lezen, de meiden vonden het enorm spannend. De muziek werd gestart, en ja hoor daar kwamen de meiden van Ter Leede, hand in hand met de vrouwen van Ajax en Twente. Gezamenlijk liepen ze naar de middenstip, de vrouwen schudden elkaar de handen en de meiden van Ter Leede renden hand in hand weer naar de zijlijn. Daarna was er nog even tijd om bij het Ajax logo een mooie groepsfoto te maken en toen weer snel naar binnen om snel om te kleden en terug te gaan naar het veld om te wedstrijd te kijken. Helaas was 1-2 de eindstand.

Na de wedstrijd werden er ballen de tribune in geschoten, er waren wat Ter Leede mazzelaars die een bal wisten te bemachtigen. Toen volgde een handtekening en foto moment met de vrouwen van Ajax.  De meiden van Ter Leede hebben een super leuke avond gehad, eentje om niet snel te vergeten.

 

    A