Ter Leede MO 11 – 1 vs VVSB MO 11- 1 5-4 ( 3-1 )

En dan is het zaterdag 22 september 2017. De meiden staan te trappelen om hun eerste competitiewedstrijd te spelen. De afgelopen weken zijn er 2 wedstrijden in de beker afgelast maar nu was het tijd voor de echte competitie. Een hele mix aan regioclubs waar we bij wijze van spreken met het fietsje naar toe kunnen. Vandaag kwamen de meiden van VVSB op bezoek. Een hele belangrijke wedstrijd voor Amy want het waren haar oude teammaatjes, dus u begrijpt er staat wat op het spel. Daarnaast was het rond het veld lekker druk met ouders, grootouders, broertjes, zusjes en andere belangstellenden. Kwam waarschijnlijk ook door het heerlijke weer. Trainer Remco Vink kon over een fitte selectie beschikken en had daardoor drie getergde meiden in de wissel.

Om 9.45 uur werd er door Jordy Reef afgefloten en de meiden trokken ten aanval. Door het nog prille seizoen is uw verslaggever nog niet helemaal op de hoogte van alle namen ( daarvoor mijn excuses ) , maar dat gaat snel goed komen. Het eerste doelpunt komt op naam, als ik goed ben geïnformeerd,  van Eline. Zij maakte de 1-0 na een minuut vijf toen ze alleen op de keeper afkwam. Stoïcijns maakte zij het lastige karwij keurig in de hoek af. Dit na een sublieme passje van achteruit. Lang konden we niet genieten van de voorsprong want al snel stond de 1-1 op het bord. De rood gelen hielden wel het beste van het spel, want er werd voornamelijk op de paarse helft gepeeld. En dit nog geen drie weken samen zijn!  Nadat de  drie popelende wissels het veld in kwamen gerend, werd de druk nog wat groter en hierdoor kon Maud twee keer achter elkaar scoren. Twee keer kwam zij alleen op de keeper af na een scrimmage op het middenveld. En twee keer hield zij het blonde koppie koel en schoot keurig de 2 en 3 -1 op het formulier.  Daarna werd er door de meiden hard gewerkt om de score zo te houden. Ik zag Amy en Lotus overal op het veld de ‘vuile’ meters maken dit omringd door de andere meiden die elkaar goed hielpen. Na 25 mintuten was het tijd voor de limo.

De rust werd heerlijk op het veld genoten in een heerlijk najaarszonnetje. Die was wat mij betreft iets te lang weggebleven en daardoor extra gewaardeerd. De koffie dames op de koffiekar van Ter Leede kwamen voor de zesde keer langs  en voor de zesde keer namen we maar weer een bakkie. Als het zo door gaat speelt Neymar volgend jaar bij Ter Leede!

De tweede helft begon iets anders dan dat de eerste helft was geëindigd. De Noordwijkerhouters hadden het mes tussen de tanden gedaan en gingen vol op de aanval. Onze meiden waren daar nog al van onder de indruk en binnen een minuut of 6 / 7 stond het alweer gelijk. Oei dat was niet volgens het plan. Er ontstond een waar voetbal gevecht op het middenveld waar voor elke meter moest worden gewerkt. Een kwartiertje later weer wat wisselingen en daardoor kwam er wat rust in het spel en kon Tess zowaar 4-3 maken., Ik ben even kwijt hoe die ging maar ongetwijfeld een beauty! De meiden van VVSB rechte nog een keer de rug en een paar mintuten voor tijd maakten ze weer gelijk. 4-4. Misschien een terechte uitslag gezien het spel aan beide kanten, maar daar dachten Tess en de meiden van Ter Leede heel anders over. In de absoluut laatste seconden van de wedstrijd kreeg zij de bal aangespeeld, speelde zich vrij en ging op de keepster af. Ze concentreerde zich op wat ze afgelopen weken heeft geleerd en schoot de bal achter de verbouwereerde keepster. 5-4! Een luid gejuich overstemde de rode molenpolder, waar we toch nog net hoorde dat de man in het zwart affloot.  De eerste wedstrijd van de competitie werd winnend afgesloten en met drie punten zijn we dik tevreden. Maar bovenal het plezier bij zowel de meiden Ter Leede als VVSB was mooi om te zien.

Op naar volgende week zaterdag. Dan staan de dames van Graaf Willen 2 Vac op het programma.  Die hebben dik gewonnen van de meiden uit Katwijk. Voorwaar geen eitje!

Tot volgende week…