Ter Leede MO 13-1 Eerste wedstrijd op groot veld gaat na goed spel nipt verloren.

be Fair MO13-1 – Ter Leede MO 13-1 eindstand 3-2

Op 7 september was het zover! De eerste wedstrijd op een groot veld van de MO 13-1. Na twee trainingen als voorbereiding en een door de tegenstander afgezegde wedstrijd ging het vandaag gebeuren in Waddinxveen. Het onbekende Be Fair als tegenstander. Waar onze dames met precies 11 aan de wedstrijd begonnen, had Be Fair maar liefst 5 wissels, die er per 3 minuten twee aan twee in werden gegooid, zodat het spel wel erg vaak stil kwam te liggen.

Na nog wat uitleg en inspelen begon de wedstrijd. Op doel de nieuwe aanwinst Anoek, achterin Keira, Sara (voorstopper), Lotus (laatste vrouw) en Ella. Op het middenveld Silke, Liv en Maud en voorin Tess, Eline en Amy. We zagen de tegenstander vanaf de eerste minuut druk zetten en al snel werd duidelijk wat de bedoeling was: de nummer 10 in stelling brengen, een stevige dame met een snoeihard schot.

Na een tweetal gemiste pogingen was het onze beurt en een actie van Amy leverde een verdiende penalty op. Liv schoot echter hard tegen de paal en onze dames waren daarvan zo onder de indruk dat ze vergaten in te lopen. Weer ging het spel Van Be Fair naar de nr 10, maar Sara en Lotus wisten alles tegen te houden, tot er eentje onhoudbaar invloog: 1-0. Ter Leede had het antwoord klaar want een minuut later werd het door een combi Amy Eline 1-1! Het spel ging op en neer en Anoek bracht nog mooi redding bij een hoge bal, dus we gingen met 1-1 de rust in.

Nadat de grensrechter van zijn koffie was gehaald begon de tweede helft. In de eerste aanval kon – jawel – de nr 10 een lange rush maken en afronden met een schot in de hoek 2-1. Weer gingen onze dames druk zetten, maar dat werd niet beloond, want na 10 minuten kon de rechtsvoor uit een counter de 3-1 binnenschieten.

Maar er werd – heel knap! – gewoon verder gevoetbald op de helft van de tegenstander. En dat leverde al snel een doelpunt op: via Keira werd de bal naar voren gespeeld die na een paar haltes in het strafschopgebied door Eline erin werd gefrommeld 3-2. En er werd meteen doorgepakt: schot van de hardwerkende Maud werd gesmoord, pass van Silke door t midden via Liv op de keeper, Amy en Tess werkten zich op de vleugels een slag in de rondte, Liv schoot nog tegen binnenkant paal, Ella rushte nog een keer naar voren ondanks een pijnlijke knie, Sara kwam zelfs op tot de 16, maar t was steeds net niet. Uiteindelijk kwamen we net wat minuten tekort voor de gelijkmaker, maar onze dames mochten met opgeheven hoofd van het (grote!) veld afstappen.