Ter Leede MO 13-1 geconcentreerd naar de overwinning 4-0

Ter Leede MO13-1 Valken’68 MO13-1 eindstand 4 – 0

Op een drijfnat bedauwd veld 4 trad de MO13-1 aan tegen Valken ‘68 voor de tweede wedstrijd in de competitie. Deze keer versterkt met Isa en Esmay.

Afgesproken was vanuit verdediging nog wat meer naar voren te spelen en zo geschiedde! Vanaf de eerste minuut werd de druk erop gezet, hadden onze meiden veel balbezit en moest de tegenstander het doen met snelle uitvallen. Silke op doel kon het kalm aan doen, omdat de vleugels door Keira en Ella effectief verdedigd werden en Sara in Lotus alle acties door het midden stopten.

Dat was aan de andere kant wel anders. Na een paar aanvallen over rechts via Amy kon Tess op links inschieten na een combinatie van Eline en Liv door het midden: 1-0. Na een combinatie Sara-Keira-Tess werd buitenspel gegeven, maar de volgende poging was wel weer raak 2-0 Eline. Daarna een hele mooie aanval langs de lijn door Lotus, via Liv naar Tess die werd gesmoord in de verdediging. Ondertussen deed de tegenstander echt wel haar best, maar het middenveld met Esmay, Maud, Isa, en Annouk zat er steeds goed bovenop dus voor de Valkjes was er nauwelijks doorkomen aan, en werd de ruststand 2-0.

Na rust werd t wat rommeliger, maar eigenlijk hetzelfde beeld: veel druk van onze meiden en uitvallen van Valken. Tess stond nu op doel en Silke inmiddels linksbuiten, waar ze de ene aanval na de andere opzette. Toch werd het na zwak uitverdedigen via een voorzet van Amy op rechts 3-0 door Liv. Maud moest er nog even geblesseerd af en de laatste 10 minuten zette de tegenstander nog aan, maar het centrale duo Lotus en Sara aangevuld met Annouk, die inmiddels achterin speelde, hield toch vrij makkelijk de boel onder controle. Vier minuten voor het einde kon Ella – nu voorin – de bal opbrengen, de tegenstander kreeg m niet weg en Isa kon van rechts gericht inschieten 4-0. Mooie overwinning op zeker geen slechte tegenstander en inmiddels op de 4e plek zonder puntverlies.