Ter Leede MO11-1 – FC Rijnvogels MO11-2 3-1 ( 2-0 )

Door heel veel diverse omstandigheden is het uw razende reporter niet gelukt een verslag af te leveren van de Teylingerderby vorige week tegen Foreholte. Helaas verloren we met 1-4. Het was een redelijk gelijk opgaande strijd waar 1 meisje ( Merel, staat links op de foto )  van Foreholte het verschil maakte. Ze was onnavolgbaar en had een paar knappe individuele acties in huis. Die Merel komt d’r wel! Overigens was ze na de wedstrijd niet te beroerd om met haar vriendinnen (Maud midden en Fleur rechts )op de foto te gaan.

Vandaag kwamen de meiden van FC Rijnvogels op bezoek. Een sterk groeiende vereniging waar het vrouwenvoetbal en dan voornamelijk jeugd al een aantal jaren op de kaart staan. Maar wij timmeren ook lekker aan de weg en konden vandaag dus de degens kruisen. De meiden uit Katwijk staan puntloos onderaan. En hoe hard dat ook klinkt dat willen eigenlijk na vandaag zo houden! Volgende week mogen ze dik winnen! Overigens waren er een aantal bekende gezichten bij de tegenstander. Dit kwam doordat er afgelopen herfstvakantie  een 2daagse meidenvoetbal clinic van Play 2 improve was georganiseerd. En ja dan kan het zo zijn dat je nieuwe voetbal vriendinnen maakt bij andere verenigingen!

Onze vaste scheidsrechter Jordy Reef floot om 09.30 uur af op een gure Roodemolenpolder. Direct trok het geel rode leger ten aanval, waar de kansen en mogelijkheden aaneen werden geregen. Helaas leidde dit niet tot de verdiende 1-0. Ik moet wel zeggen dat het samenspel me tot grote vreugde stemde, want de meiden vonden elkaar redelijk goed. Alleen misten we net dat laatste zetje. En die werd uiteindelijk gegeven door Amy. Alhoewel ze deed het helemaal zelf. Net over de middenlijn kreeg ze de bal en omspeelde een aantal roodhemden en daar konden we ook de keeper bij optellen. 1-0. Na de openingstreffer bleef het spelbeeld hetzelfde. Keeper Maud had weinig tot niets te doen. Ik telde over de gehele eerste helft drie balcontacten. Maar ik kan er natuurlijk eentje naast zitten aangezien uw verslaggever zich ook mengde in de laatste nieuwtjes langs de kant. Want ja het was gezellig druk langs het lijntje. Tussen de gezelligheid door maakte Amy op identieke wijze als de 1-0 de 2-0.  Wat is ze toch een klasbak! Daarna kabbelde het spel lekker op de helft van de tegenstander door. Ook al speelde die met 1 dame meer!

Jordy vond het prima zo en floot voor de rust. De limo werd snel op het veld weggedronken.  Maud wisselde van keep met Saar en op naar de tweede helft.

Na wat verwarring werd er in de tweede helft  toch 7 tegen 7 gespeeld. Of het daar mee te maken had weet ik niet maar direct vanaf de aftrap hadden we een grote kans. Spits Maud legde af op de opstormende Lotus en die schoot net naast. Daarna waren het de bezoekers die zomaar op de helft van de geel rode kwamen. Maar dit zonder enige kans, maar de vogels gingen wel wat meer van zich afbijten. Gelukkig hadden ze geen nesteldrang, want al snel draaide wij dat weer om. Wederom veel bal bezit met wat kansen. Waarbij Lotus wel heel actief was. Ze raakte nog eens de paal en de bevrijdende 3-0 volgde maar niet. Sterker nog  vanuit een messcherpe counter van de wit broeken werd de 2-1 gemaakt. En het werd zomaar weer een wedstrijd. Gelukkig kon Eline na 5 spannende minuten op aangeven van Lotus de bal onder de keepster door schuiven. Een mooie 3-1 en weer wat lucht voor de meiden en zeker ook voor ons supporters. De vogels kraaide nog één keer maar Saar keerde met een katachtige reflex de bal tot corner. Daarna werd de deur vakkundig dicht gedaan door Tess, Ella en Silke. De andere meiden rommelde lekker voorin, totdat Jordy het welletjes vond.

We draaien na deze winstpartij lekker mee net boven de middenmoot. Aankomende zaterdag moeten we op bezoek bij kampioenskandidaat UDO. Heel benieuwd hoe dat gaat aflopen. Maar ik weer zeker dat huid duur verkocht gaat worden!

 

Grt Uw verslaggever.