Ter Leede MO11-1 KAMPIOEN

Kampioen, sommige voetballers spelen het spelletje een leven lang en worden het nooit en andere worden het gelijk in het eerste seizoen. Dit overkwam een groot aantal meiden van de MO-11-1. Een team wat in de rijke vrouwen Ter Leede historie voor het eerst bestaat. Want zoals u wellicht weet, is rood geel hard aan de weg aan het timmeren om er een nog mooiere vrouwenafdeling op te bouwen. En waar bij de senioren dames al menig prijs is binnen gesleept zijn we bij jeugd nog wat minder bedeeld. Maar daar is dus vandaag verandering in gekomen.

In Warmond tegen de plaatselijke trots Warmunda werd er in een heerlijk zonnetje om 10.30 uur afgetrapt. Een tegenstander die net onder de middenmoot staat, maar zeker niet onderschat dient te worden. Dit bleek ook, want in de eerste 15 minuten bleef het o-o en coach Remco gaf ook na de wedstrijd toe, dat er toch wel wat dames met spanning in de beentjes speelden. Dit kwam toch ook door het rood gele publiek wat in grote getale was komen opdagen. Mama’s, papa’s, opa oma’s, broers en zusjes vrienden en vriendinnen stonden rijen dik achter het boarding. Er was zelfs hoog bezoek. De jeugdvoorzitter, de e-coördinator en de voorzitter van de gehele dames afdeling waren aanwezig om dit historisch moment mee te maken. Na een dik kwartier werd de ban toch eindelijk gebroken. Het was Eline die de bevrijdende 1-0 maakte. En daarna was het Liv die voor de limonade een heuse hattrick maakte en de 4-0 op het scorebord zette. De buit was nu wel  binnen en er kon dan ook heerlijk in het zonnetje worden genoten van de pauze. Inmiddels was er een prachtig spandoek op gehangen voor de toekomstige kampioenen.

De tweede helft werd uiteindelijk een formaliteit. Alhoewel de Warmondse meiden hard bleven strijden, liepen de meiden van Ter Leede uit naar een 12-0 overwinning. Liv maakte er nog 2, Eline nog 3, Silke, Tess en Maud maakte de 12 vol. Hiermee werd de grootste uitslag van het seizoen behaalt, want de andere wedstrijden van dit seizoen brachten iets meer spanning met zich mee. De zegetocht ging langs de gehele Bollenstreek. Met name de wedstrijden tegen de eerste teams van  FC Lisse en Quick Boys waren spannend en werden winnend afgesloten. Sterker nog, als ze volgende week in en tegen Katwijk winnen zijn de meiden ongeslagen kampioen!

Na het laatste fluitsignaal klonk er een luid gejuich over het veld en konden de festiviteiten aanvangen. Na een speech van de jeugd voorzitter, kregen de meiden een mooie medaille omgehangen. Daarna verplaatste het feest naar de Roodemolen waar traditiegetrouw het podium klaar staat om de kampioen nogmaals te huldigen. De meegereisde supporters maakten een erehaag en zo konden de meiden er een feestje van maken. Dit in super strakke kampioenshirts. Trainer Michael, coaches Remko en Eric deelden mee in de feestvreugde. Daarna was er nog de kampioen lunch, een patatje met een drankje.  s Avonds werd de kampioensdag afgesloten met een bowlingavondje dit gadegeslagen door de ouders.

Bij deze Amy, Liv, Ella, Maud, Lotus, Eline, Tess, Sara, en Silke van harte gefeliciteerd. Hopelijk volgen er nog meer kampioenschappen!