Ter Leede MO13-1: Vrouwengeschreeuw in het veld

V.V. Katwijk MO13-2       Ter Leede MO13-1 eindstand 1-2

Na 1 week rust staat vandaag de 1e competitie wedstrijd op het programma.
Het is herfstachtig en koud. Het begin gaat stroef, het is wachten op het complete team van de tegenstander en dan begint het ook nog te hozen.

Het begin van de wedstrijd is voor Ter Leede. We komen eruit met een paar mooie combinaties. Via Maud komt de bal bij Amy. Met een flitsende actie en voorzet komt de bal bij Eline. Helaas mist Eline de bal, maar de aanval is om van te smullen.

Katwijk probeert te drukken en met een aantal korte combinaties proberen ze door de betonnen muur achterin, bestaande uit Sara, Lotus, Keira en Ella door te breken. In het algemeen lukt dat toch echt niet. Ook nu, ondanks de mooie combinaties van de tegenstander weten ze er niet door te komen. Vaak zit er weer een voet van ons tussen.

Lotus kreeg paarse vingers van de kou en is gewisseld voor Merle Marie welke hard werkte. Merle Marie had al snel hetzelfde euvel en werd daarom vervangen door Alysha. Zij moest ook duidelijk wennen aan het grote veld, maar werkte ook hard en kon een aantal ballen onderscheppen en in de ploeg houden.

Annouk staat links buiten en weet de tegenstanders flink bezig te houden. Ze maakt acties en probeert erbij te zijn voor de afvallende ballen. Het levert haar een aantal mooie zelfgecreëerde kansen op. Zo wordt haar harde werken bijna beloond.

De 1e helft is Tess keeper, zo kon ze nog een beetje bijkomen van de invalbeurt bij de MO13-2. Wij hebben na de druk van Katwijk weer een paar mooie aanvallen. Zo krijgt Liv via een ingooi van Tess aan Keira de bal. Met een korte dribbel en een aantal tegenstanders welke ze uitspeelt alsof ze er niet staan krult ze de bal keurig in de hoek. Behalve het slechte weer geen vuiltje aan de lucht.

Na wat heen en weer gedribbel en net zoals het weer wat onrustige passing van beide kanten fluit de scheidsrechter af voor de 1e helft.

In de 2e helft spelen we tegen de wind en probeert de tegenstander duidelijk te maken dat het nog niet is gedaan. Ze drukken behoorlijk op onze dappere verdedigers. Ter Leede houdt lang stand.

Silke weet veel duels te winnen en brengt een aantal keer de bal goed weer in de ploeg. Ze probeert samen goed met Tess te combineren en weet zelfs tot 2 keer toe bijna ook zelf te scoren. Het vizier stond helaas niet helemaal op scherp. Het lukt ons niet om de bal langdurig in bezit te houden. De druk wordt groter en groter.
De bal kwam via een flipperkast bij de tegenstander welke voor het doel van ons stond te wachten. Anouk welke in de 2e helft op doel stond, liep goed uit, maar kon ook helaas niet meer de gelijkmaker voorkomen.

Na wat vrouwengeschreeuw in het veld op elkaar werd iedereen weer even op scherp gezet en ging Ter Leede weer drukken.
In het strafschopgebied werd er een flinke elleboogstoot aan Liv uitgedeeld. Dat resulteerde in een strafschop. Liv ging zelf het vonnis vellen….1-2.
Tegenstander probeerde het nog. Maud haalde in het strafschopgebied keurig de bal weg van de tegenstander, maar de scheidsrechter zag dat anders en gaf Katwijk als cadeautje ook een strafschop. De druk op de schouders in de kolkende De Krom werd de strafschopnemer te groot.  Volkomen terecht werd deze strafschop meters over geschoten.

Een paar minuten later fluit de scheidsrechter af voor de wedstrijd. Ter Leede wint verdient met 1 – 2.