Ter Leede moet na teleurstellende thuisnederlaag nu echt de mouwen opstropen – Leidsch Dagblad

Een artikel met bovenstaande titel kan men lezen op de website van het Leidsch dagblad. Het is gepubliceerd door de heer Tom Mentink.

De aanhang van Ter Leede weet de laatste tijd niet wat het meemaakt in de derde divisie. De ene week speelt het keurkorps van coach Stefan Roodakkers bijkans de sterren van de hemel, de andere week is het weer uiterst pover wat de geelroden voorschotelen.

Zaterdag op de eigen Roodemolen was het spel tegen de amateurs van Ajax in de eerste helft nog redelijk te pruimen, na rust zakte de thuisploeg tegen de jonge volgelingen van trainer Yuri Rose behoorlijk door de ondergrens.

Na afloop van het met 1-0 verloren treffen stak een aantal clubmensen hun onvrede over het gebodene niet onder stoelen of banken steken. ,,Het is gewoon slecht en ze moeten eens beseffen dat je in dit soort belangrijke degradatieduels de beuk er in moet gooien. Het is allemaal te lief’’’, waren wat geluiden in de overvolle bestuurskamer waar gewoonlijk een gemoedelijk sfeer heerst.

,,Ik had er ook meer van verwacht’’, sprak Roodakkers op rustige toon.. ,,We moeten negentig minuten geconcentreerd blijven en energie blijven leveren. In de eerste helft hadden we de boel nog onder controle en vonden we vaak de vrije man op het middenveld. Na rust kozen we voor moeilijke oplossingen door de as en leden daardoor veel balverlies.’’ Al met al zakte Ter Leede na 23 duels met 27 punten naar de veertiende plaats. De mouwen zullen nu echt opgestroopt moeten worden.

Ter Leede begon hoopvol met flair en snelle combinaties, maar na pakweg tien minuten was het een gelijkopgaande strijd. In die strijd was er wel een grote rol weggelegd voor Ter Leede-doelman Michael Bekkers. Al na twaalf minuten pareerde hij een knap schot van Mitchel Bormann, die op maat bediend werd door Ricardo Fransberg.

Niet veel later legde aanjager Toon Zwetsloot de bal voor de voeten van Robert Steemers. Het publiek stond al op de banken om te juichen maar de flankspeler schoot de bal recht op de sterke doelman Ruben Zandwijken. ,,Ik baal hiervan’’, zei Steemers. ,,Die bal moet er in. Maar er zat nog een stuit aan.’’

Ofschoon de thuisclub wel de meest dreigende ploeg was bleven grote kansen uit. Aan de andere kant zocht en vond de talentvolle Ilias Boudouni met een knappe pass Ricardo Fransberg en opnieuw had Bekkers een fraaie redding in huis op het vervaarlijke schot. ,,Dit was een honderd procent kans’’, vond Rose, die zijn ploeg na rust als herboren uit de kleedkamer zag komen. ,,Dat was genieten’’, zei de Ajax coach. ,,We gaven Ter Leede in de tweede helft minder ruimte op het middenveld en wonnen bijna alle persoonlijke duels.’’

Daar was geen woord van gelogen. Bovendien hadden de jonge en felle bezoekers ook nog eens het gogme om bij veel kleine overtredingen veel theater te maken. Scheidsrechter Maurice Paarhuis deelde slechts twee kaarten uit. Bovendien was minstens een handvol beslissingen vaak discutabel.

Zo ook de toegekende vrije trap die Ajax na een uur mocht nemen nadat Ben van der Lans een onschuldig duel uitvocht en zichzelf daarbij licht blesseerde. De vrije trap werd overigens wonderschoon binnen geschoten door de enige ‘veteraan’ bij de Amsterdammers, Marijn Sterk. ,,Vervelend’’, sprak de uitblinkende doelman Bekkers.,,Ik pakte een paar goede ballen maar deze vrije trap ging door de muur en misschien had ik deze ook moeten pakken. We pakken tegen sterkere ploegen de punten en tegen veel fysieke ploegen hebben we het lastig.’’