Ter Leede nieuwe Partnerclub AJAX – UPDATE

Tekenen van de Partnerclub overeenkomst op het Ajax trainingscomplex de Toekomst door op de voorgrond vrouwen- en herenvoorzitter Ter Leede Jolanda Remmelzwaal en Ronald Vonk. Daarachter manager vrouwenvoetbal bij Ajax, Marleen Molenaar, en Benno Nihom, trainer Ajax Vrouwen (Foto: PR)

 

De Ajax Vrouwen zijn een samenwerkingspartner rijker. De handen worden ineengeslagen met Ter Leede uit Sassenheim. Afgelopen zondagmiddag werd de samenwerking bekrachtigd. Na het officiële gedeelte werd de delegatie uit Sassenheim samen met de andere Partnerclubs getrakteerd op een heerlijke lunch, waar lovende woorden werden gesproken door onder andere manager vrouwenvoetbal AJAX, Marleen Molenaar. ,,Met Ter Leede hebben we 5 clubs die nadrukkelijk een weg zijn ingeslagen om het meisjes- en vrouwenvoetbal een belangrijke positie te geven binnen hun club. Wij willen aan deze partners graag onze kennis overdragen, vooral op technisch en medisch gebied en daarmee ondersteunend zijn bij het verder ontwikkelen en professionaliseren van de snelst groeiende sport van Nederland.”

Grotere regio bestrijken

Benno Nihom trainer Ajax Vrouwen: ,,We hebben een hele tijd 4 Partnerclubs gehad. Vanwege de ontwikkeling en de groei van het vrouwenvoetbal vind ik het een logische uitbreiding. Vooral omdat Ter Leede uit een regio komt die we nog niet bestreken. We willen onze kennis overbrengen en overdragen aan Ter Leede en krijgen zelf een nog grotere regio in beeld. Prima dus.”

Ook Ronald Vonk, voorzitter van Ter Leede, toonde zich verheugd. ,,We zijn inmiddels meer dan 40 jaar actief in het vrouwenvoetbal. Ons doel is om het vrouwenvoetbal in Nederland op wereldniveau te krijgen. De samenwerking met de Ajax Vrouwen past daar goed bij. Deze club kan onze meiden op verschillende gebieden iets moois bieden. We zijn ontzettend blij met deze samenwerking.”

De samenwerking met Ajax omvat afspraken over het signaleren en laten doorstromen van talenten. Hiervoor zullen de vrouwen van Ajax een voetbalclinic organiseren op sportpark de Roodemolen. Aan deze clinic kunnen alle meiden van Ter Leede deelnemen. Daarna zullen Ter Leede talenten worden uitgenodigd voor een trainingsstage op het trainingscomplex van Ajax, de Toekomst. Ook zal er een meidenteam uit Sassenheim worden uitgenodigd om de Ajax vrouwen te begeleiden tijdens een competitiewedstrijd.

Vrouwenvoetbal populair

Vrouwenvoetbal wordt steeds populairder, vertelt Jolanda Remmelzwaal, vrouwen-voorzitter bij Ter Leede. “We hebben inmiddels meisjes op de ‘wachtlijst’ staan voor nog nieuw te vormen teams.” Om deze wachtlijst weg te werken zoeken we nog enkele sportieve meiden die voetballen leuk vinden. Met enkele extra aanmeldingen zou iedereen met een meidenteam kunnen deelnemen aan de competitie. Dus meiden meld je met spoed aan via: jolandaremmelzwaal@terleede.nl zodat ook jij kunt profiteren van faciliteiten die Ter Leede je kan bieden als Partnerclub van de landskampioen van Nederland, de Ajax vrouwen.