TER LEEDE O23-1 VERLIEST ZIJN TWEEDE WEDSTRIJD

TER LEEDE O23-1 VERLIEST ZIJN TWEEDE WEDSTRIJD IN DIVISIE 1, POULE A

Zaterdag 11.30 uur

En dat was enigszins onnodig. De tegenstander Quick ’20 O23-1 was met de bus uit het verre Oldenzaal gekomen. Hun eerste elftal (zaterdag tweedeklasse H) is op dit moment koploper en dat is logisch want de Katholieke Voetbal Vereniging Quick ’20 is een voormalige topklasser en derdedivisionist zondag, maar overgeschakeld naar de zaterdag  – waar kennen we dat van – en heeft een talentvolle jeugd.

De eerste helft was Quick ’20 veel beter, maar volkomen tegen de verhouding in ging de thuisploeg met een 2-1 voorsprong de rust in. “Een wonder,” vond het publiek. Al in de tiende minuut kwamen de gasten door een afstandsschot op voorsprong, speelden zij compact en loerden, door de wind gesteund, op een snelle counter door breedtepasses te onderscheppen van Ter Leede, dat slordig speelde. En zij kregen daarvoor genoeg kansen maar benutten die niet.

Het kantelde in de laatste minuten. In de 40e minuut scoorde Julian van der Kwaak de gelijkmaker en drie minuten later maakte Rik van ’t Wout er 2-1 van. Twee afstandsschoten, twee treffers, efficiënter kan het niet.

Maar zo gewonnen, zo geronnen. Tegen de wind in stelden de Oldenzalers snel orde op zaken. Aarzelend optreden door de defensie van Ter Leede leverde balbezit op voor hun snelle spits Koroma, hij stormde er op rechts langs en passeerde met een mooie knal doelman Jason Haggerty. En terwijl het publiek op de tribune de spelersbus met het reusachtige AJAX-logo zagen naderen, verwierf Quick ’20 zich na een scrimmage een dubieuze penalty en maakte Willem Huitink er vanaf de stip 2-3 van.

Ondanks het slordige spel kreeg Ter Leede kansen op de gelijkmaker, maar enkele kopballen uit voorzetten misten de overtuiging en ook aanvoerder Stijn van Biezen deponeerde de bal uit een voorzet in de 89e minuut naast.

Geen goede wedstrijd. Dat kan het jeugdige team beter en dat moet het dan komende zaterdag maar doen tegen koploper (9 uit 3) Fortuna Wormerveer.

Opstelling Ter Leede O23-1: Jason Haggerty, Gijs Beekwilder,  Jarno Berkhof, Sam Rotteveel, Martijn Youri Wooter, Julian Autar (71’ Lars Sanberg), Julian van der Kwaak, Stijn van Biezen ©,  Rik van ’t Wout),  Joel van de Graaf, Luca Schut (’56  Timo Heemskerk)