TER LEEDE O23 – UVS LAV-CUP

TER LEEDE O-23 WINT EERSTE WEDSTRIJD IN DE LAV-CUP ‘22-‘23

Zaterdag zes augustus startte nieuwe editie van de LAV-cup in de Kikkerpolder met de wedstrijd tussen bekerhouder Ter Leede O-23 en tweevoudig winnaar UVS, dat uitkwam met de reserves aangevuld met enkele eerste elftalspelers. Ter Leede begon goed en kwam na tien minuten door Rik van ’t Woud op een 0-1 voorsprong. Daarna hielden de ploegen elkaar in evenwicht met aan beide kanten enkele doelkansen, maar werd voor de rust niet gescoord.

Na vijf minuten in de tweede helft kreeg UVS een reuzenkans op de gelijkmaker toen de rechterspits een hard en laag schot in de rechterhoek afvuurde dat Ter Leedes doelman wel kon afweren, maar wist een andere aanvaller uit de rebound de bal naast het open doel te werken. Hierna ontstond een wat rommelige fase, maar op het einde combineerde Ter Leede weer vlotter en in de 79e minuut besloot aanvoerder Stijn van Biezen om vanaf zo’n  dertig meter te schieten en verdween zijn op techniek getrapte harde knal onhoudbaar in de rechterbovenhoek. Grootvader Dick van Biezen keek vanaf de tribune goedkeurend toe.

Hierna kreeg Stijn een veel gemakkelijker kans, maar die lepelde hij naast en over.

De 0-2 voorsprong kwam niet meer in gevaar, ook al omdat UVS de laatste minuten met tien man verder moest omdat een verdediger wegens opmerkingen zijn tweede gele kaart kreeg.

Dinsdag 23 augustus speelt het team van Hoogervorst/Nijhoff  zijn tweede wedstrijd in poule K  (Rijnvogels 2, Ter Leede, UVS) in een uitwedstrijd tegen Rijnvogels 2.

Even een korte toelichting: de LAV-cup kent in de groepsfase 13 poules (A t/m M) van drie teams. De winnaars met de drie beste nummers twee gaan met hun zestienen over naar de knock-out fase. De groepsfase moet uiterlijk 8 november zijn afgewerkt, voor de feestdagen volgt de loting voor de knock-outfase die in principe pas in februari 2023 weer van start gaat.

Ter Leede O-23 is dus goed begonnen, maar Rijnvogels 2 zal toch niet gemakkelijk worden.