Ter Leede oefent

TER LEEDE OEFENT EN MAAKT HET ZICH MOEILIJK

Dinsdagavond speelde Ter Leede op sportpark Middelmors alweer zijn vierde oefenwedstrijd. Eerder verloor het nipt met 3-2 van RKAVV (4e divisie B) en won daarna door twee treffers van Joel van de Graaf  met 2-1 van HBC, de Heemstede-Berkenrode Combinatie, de club die door twee achtereenvolgende kampioenschappen dit jaar uitkomt in de vierde divisie A, dezelfde dus als die van Ter Leede. Wel curieus, een ploeg die je later in het jaar, op negen december tegenkomt in de competitie.

Hierna nam het team van Oosterlee-Van Tongeren het op tegen twee teams uit de top van het amateurvoetbal, waar wij inmiddels twee niveaus onder zitten. En dat was te merken, te meer daar die ploegen al langer in training zijn. Tegen de Koninklijke HFC werd het op de Roodemolen 1-5, in de rust stond het al 0-3. Na de rust verrichtte doelman Daan Prins twee reddingen, leek het beter te staan bij Ter Leede, maar toen trainer Gertjan Tamerus de laatste tien minuten als training overschakelde op zijn noodscenario en de bijna twee meter lange centrale verdediger Ruben Heeremans naar voren stuurde kwamen er toch nog twee treffers bij. Wel wist Oscar Minnaard in de 91e minuut de doelman uit te spelen en met 1-5 de eer te redden.

Hierna op dinsdagavond de volgende tweededivisionist, Rijnsburgse Boys. Nu niet meer getraind door Henk Wisman en Jan Blankespoor, maar nu door Martijn Lagendijk, ook geen onbekende voor Ter Leede. Op de mooie Middelmors met zijn echte grasmat startte de thuisploeg soepel en al in de achtste minuut scoorde de nummer zeven Ilias Kariouh de 1-0 en in de veertiende minuut moest doelman Allessandro Kwant, die de hele wedstrijd in het Ter Leededoel stond het leer weer uit het net vissen toen Delano Asante op aangeven van rechtsback Daan Walraven scoorde. En het was drie minuten later de linksback Rob Zandbergen die de vrije trap van Kariouh inkopte en de stand op 3-0 bracht. Oud-Ter Leede was goed bezig.

Al na achttien minuten drie goals, geel-zwart leek zich te kunnen uitleven, maar daar bleef het gelukkig bij. Van Ter Leede konden we pas na een half uur de eerste echte aanval noteren met een combinatie Joel van de Graaf- Luc de Kruijs waarna Marc in vrije positie van links over schoot.

Na de rust kwamen Mike van den Steenhoven, Stijn van Biezen, Oscar Minnaard en Martijn Wooter erin. Al na drie minuten werd bijna de 4-0 binnengekopt, maar die stand kwam er toch in de 51e minuut door Dani van der Moot, weer op aangeven van Kariouh.

Het laatste halfuur kwam Dave Star (20 jaar, o.a. ex-Katwijk O23) aanvoerder Tomas Arroyo aflossen en vormde nu met Tomas de Louw het centrale verdedigingsduo. Zij moesten nog toestaan dat Furgill Zeldenrust in de 87e minuut de 5-0 binnenkopte.

Door goed onderscheppen van Joel van de Graaf kon hij net als tegen de Koninklijke Oscar Minnaard weer in staat stellen om de eer te redden, maar diens schot ging nu helaas naast.

Het bleef bij 5-0 en precies op tijd floot scheidsrechter Sander de Brito Roque af.

Af en toe speelt Ter Leede heel aardig, dat is bemoedigend, maar tegen deze tegenstanders is het moeilijk opboksen.

Zaterdag voor het Horecavo-toernooi naar Noordwijk tegen verschillende tegenstanders. Het begint al om elf uur.