Ter Leede opent het seizoen met goede eerste oefenwedstrijd tegen Scheveningen

KORT VERSLAG EERSTE OEFENWEDSTRIJD TER LEEDE – SVV SCHEVENINGEN

Zaterdag 20 juli 2024 12.00 uur

VERDIENSTELIJK  ROODGEEL MET 2-1 WINST OP SCHEVENINGSE TWEEDEDIVISIONIST

Het was warm op de Roodemolen en daarom hield de scheidsrechter het bij twee helften van veertig minuten met daarbij de drinkpauzes. Ook was het gezellig druk, want veel fans van Ter Leede waren nieuwsgierig naar de eerste verrichtingen van de vernieuwde ploeg van trainer Lagendijk en tussen hen mengde zich ook aanhangers uit Scheveningen. Beide ploegen zijn nu een week in training, bij Ter Leede waren de 22-jarige Ajaxaanwinst Xamm Flemming en Hidde van der Ende nog met vakantie en Dave Star en de teruggekeerde Jarno Berkhof geblesseerd.

Eerst maar eens de opstelling van Ter Leede in de eerste veertig minuten. In het doel de van Quick Boys overgekomen 24-jarige Timon Fikkert. Voor hem vier verdedigers, de backs Martijn Wooter, rechts, en de van Rijnvogels gekomen Julian Jansen links. Centrale verdedigers waren de 22-jarige via Amerika van FC Lisse afkomstige Lars van der Steen en Dirk Hoekstra, die de aanvoerdersband van de vertrokken Tomas Arroyo heeft overgenomen wat hij naar behoren deed; enige tijd later zag ik hem in een heel andere rol.

Op het middenveld speelden Stijn van Biezen, de van Noordwijk overgekomen 23-jarige Max van Duin en Boy Tetteroo en voorin als centrale spits de ex-Rijnvogel Sieb Rutgers met naast hem als buitenspelers Benjamin van Aken op rechts en Marc de Kruijs op links.

Er ontspon zich een aardige strijd waarin Ter Leede het twee klassen hoger spelende Scheveningen goed partij gaf met in de achtste minuut een vrije kans voor Sieb Rutgers die doelman Buijs wist te keren. Direct na de eerste drinkpauze kreeg Ter Leede zijn tweede kans, maar de mee opgekomen Lars van der Steen kopte rakelings over.

Tot nu toe deden de Schollekoppen met centrale verdediger Tom Beugelsdijk in hun midden behoudens een enkele corner nog weinig van zich laten spreken, maar in de 27e minuut legde een razendsnelle counter de zwakte van Ter Leede bloot: alleen Dirk Hoekstra was nog achter, maar hij noch doelman Fikkert konden voorkomen dat de nummer twintig van Scheveningen de 0-1 scoorde. Vijf minuten later was het bijna 0-2 bij weer een snelle uitbraak met nu alleen Martijn Wooter achter, maar nu kon een uitlopende doelman Fikkert buiten de zestien redding brengen.

In de tweede helft kwam bijna een nieuwe ploeg het veld in, alleen Stijn van Biezen en doelman Timon Fikkert bleven staan. Achterin waren nu Oscar Minnaard en Gijs Beekwilder  de rechts- en linksback, stonden Chris van der Zaag en Tomas de Louw centraal, naast Stijn nu Joël van de Graaf en Steven Wajer als links- en rechtshalf , had Marc de Kruijs plaats gemaakt voor de snelle van Rijnvogels overgekomen Jordan de Jong, was Wessel Blankespoor rechtsbuiten en de van Alphense Boys teruggekeerde Julian van de Kwaak in de spits en dat deed hij met een assist en een doelpunt heel goed.

De gelijkmaker kwam in de 70e minuut. De goed spelende Chris van der Zaag speelde de bal hard en laag in op Julian van der Kwaak, die draaide zich vrij en bediende met een prima pass de snel opkomende Joël van de Graaf en hij kopte de bal onhoudbaar in de linkerbovenhoek. Net als vorig jaar tegen HBC was het eerste doelpunt in de voorbereiding dus voor hem. Moge er nog vele komen, het liefst in de competitie.

In de 77e minuut verraste Julian van der Kwaak bijna met een boogbal vanaf de middellijn over de ver voor zijn doel staande doelman Van der Maaten en vloog het leer rakelings over. Dat zou zijn tweede zijn geweest, want even daarvoor had hij de 2-1 aangetekend. Hij zette de vloeiende aanval zelf op door de opgekomen Oscar Minnaard aan te spelen, die passte op Jordan de Jong en uit zijn voorzet kon Juliaan de winnende scoren.

De druiven waren toch een beetje zuur voor de Houtrustbewoners, verder dan een “bananashot” van links in de 81e minuut kwamen ze niet en ze eindigden ook met tien man na, wegens commentaar, een tweede gele kaart.

Na 86 minuten floot de scheidsrechter af. Voor Ter Leede een leuk en bemoedigend begin van het nieuwe seizoen.

Aanstaande zaterdag de tweede oefenpartij tegen Noordwijk.