Ter Leede start competitie met winst bij de Schollekoppen

SVV Scheveningen JO11-2 – Ter Leede JO11-5 eindstand 4-8

De wedstrijden van hun klasgenootjes werden allemaal door de KNVB afgelast.  De spelers van de JO10-1 mochten echter wel aantreden. Dit was mogelijk omdat ze tussentijds waren gepromoveerd na de 2e klasse JO11. De eerste tegenstander  in deze klasse was Scheveningse Voetbal Vereniging Scheveningen (SVV Scheveningen) JO11-2 op sportpark Houtrust. Ter Leede was hiervoor versterkt met de “2Js”. Nieuwkomer Jesper startte op de bank. Jelle had al wat meer vlieguren en startte daarom onder de lat.  Ter Leede trok de wedstrijd vanaf het eerste signaal naar zich toe. In de 4e minuut resulteerde dit al in de openingstreffer door Floris, 0-1. Zijn tweede doelpunt was een inkoppertje nadat de keeper van de Schollekoppen het afstandsschot van Thymen niet onder controle kreeg, 0-2. Na 8 minuten leek de wedstrijd al beslist als uitblinker Mats de bal in de touwen joeg, 0-3. Floris maakte zijn hattrick vol en bepaalde de tussenstand voor de eerste time-out op 0-5 voor Ter Leede. Het tweede kwart van de wedstrijd was voor de manschappen van technisch manager Martin Jol. Door het inbrengen van de technisch begaafde middenvelder Kenji vonden zij binnen 2 minuten net zo vaak het net, 2-5. De verdediging van Ter Leede stond te schudden en centrale verdediger Tijs moest zijn manschappen bij de les roepen. Ter Leede herpakte zich maar de weg naar het doel liep nu voornamelijk via het zijnet. Pas in de laatste 2 minuten voor de rust was het weer Floris en daarna de rechtsback Thymen die wel het goede net vonden, ruststand 2-7.

Na rust stranden de meeste aanvallen van Ter Leede weer in het zijnet of op de uitblinker aan de zijde van Schollekoppen, de keeper. Het spel van de “3e J” raakte hierdoor steeds meer gefrustreerd. Maar het harde werken van Job werd uiteindelijk beloond. De doelpoging van Jesper belandde via paal en zijn voeten in het doel. Eindstand 4-8.

Ter Leede JO11-5 beleefde een vliegende start aan de hand van Chris en Sam in de voorjaarscompetitie. De grotere afstanden binnen de lijnen begonnen echter reeds na het eerste kwart zijn tol te eisen. Ondanks het groot aantal tegendoelpunten kunnen de nieuwkomers even genieten van een eerste plek in de 2e klasse.