Ter Leede: voetballen in een veilige omgeving

 

Als speler/speelster of ouder van jeugdspelers mag je verwachten dat er bij Ter Leede in een veilige omgeving wordt gesport. Een veilige omgeving houdt in dat er respect is voor je tegenstander, begeleider/coach/trainer, scheids- en grensrechters, het publiek en de eigendommen van iedereen inclusief die van de vereniging. Dit respect geldt over en weer.
Beleid op het gebied van Fair Play, seksuele intimidatie en pesten, stuk voor stuk onderwerpen die kunnen zorgen voor een onveilig gevoel, zijn bij Ter Leede verankerd in het Huishoudelijk Reglement en in detail terug te vinden op de website onder “Verenigingsdocumenten”.
Tot zover geen probleem zou je zeggen, mits iedereen zich aan de regels houdt. Op wat kleine incidenten na lukt dat ook vrij behoorlijk, niet in de laatste plaats door in voorkomende gevallen adequaat optreden van onze begeleiders en trainers.
De techniek staat echter ook niet stil en met de komst van minuscule cameraatjes en natuurlijk de mobiele telefoon, die zich in korte tijd ontwikkeld heeft tot camera met mogelijkheden om de foto’s te maken en vervolgens wereldwijd te verspreiden, neemt ook de kans op misbruik toe.
Collega (niet alleen voetbal) verenigingen overal in het land zijn hier al mee geconfronteerd en bij ons was het onlangs ook “raak”. Kinderen werden onder de douche gefotografeerd door een medespeler. Gelukkig kon door daadkrachtig optreden van de begeleiding erger worden voorkomen, maar toch ….
Om die reden hebben bestuur en jeugdbestuur besloten om met onmiddellijke ingang bij binnenkomst in kleedkamers met jeugdteams de telefoons uit te zetten. Dit geldt voor wedstrijden, maar ook bij trainingen. Dus: kleedkamer in, telefoon uit!
Voetballen doe je met je voeten en daar heb je geen telefoon bij nodig.
Wij vragen ook de ouders van onze jeugdspelers om hun medewerking hierbij.
Laten we er met zijn allen voor zorgen dat sporten bij Ter Leede veilig blijft!

Bestuur en jeugdbestuur vv Ter Leede