Ter Leede VR1 belonen zichzelf niet

Op een nat sportpark in Assen traden de vrouwen van Ter Leede aan tegen ACV. Door werk en blessures konden de Sassenheimers opnieuw niet in de sterkste opstelling starten, ook trainer Vincent was geveld door ziekte en werd op de bank vervangen door zijn assistenten. Het werd een wedstrijd tussen twee speelstijlen, Ter Leede probeerde met combinatiespel de oplossingen te vinden, ACV hanteerde de hele wedstrijd de lange bal om vervolgens op fysiek en snelheid de strijd aan te gaan met de verdediging. Ter Leede drong de tegenstander terug maar liep in de 13e minuut op tegen een snelle uitbrak van de thuisploeg. Er werd niet voldoende verdedigd en ACV kon fraai afwerken, 1-0.

Ter Leede moest opnieuw een achterstand wegwerken en bleef hoge druk geven op de Asser verdediging. Dit leidde tot veelvuldig balverlies bij de gastvrouwen en kansen voor Ter Leede. Maar ook in deze wedstrijd werd er te weinig gedaan met de mogelijkheden die ontstonden. Na een half uur was rechtsbuiten Anne Selies wel succesvol door uit een individuele actie de bal in het dak van het doel te schieten 1-1. Ter Leede bleef de overhand houden maar kon de stand, ondanks een grote mogelijkheid voor interim spits Susanne Zee, niet meer wijzigen.

De tweede helft speelde ACV nog meer fysiek en Ter Leede had moeite om zich door de linies heen te voetballen. Vaak werd er balverlies geleden waarna ACV weer direct de lange bal koos. Dit leidde tot sommige hachelijke situaties voor het doel van Lot Hemminga. Aan de andere kant moest de keepster van ACV diverse keren handelend optreden. De grootste kans was wel voor ACV toen een lange bal bij de spits belandde, zij klopte de defensie van Ter Leede op snelheid maar Lot Hemminga kon de inzet pareren.

Na 90 minuten maakte de goed leidende scheidsrechter een einde aan de wedstrijd en hield Ter Leede maar een punt aan de wedstrijd over.

Tags:, , , ,