Ter Leede VR1 hard onderuit

Afgelopen zaterdag in de tweede competitiewedstrijd tegen DSS, hebben de Ter Leede vrouwen, in een kansloze wedstrijd, een 4-1 nederlaag opgelopen. DSS wilde de wedstrijd winnen en liet dit 90 minuten lang merken, buiten het tweede kwartier maakte Ter Leede een gelaten indruk.

Vanaf het beginsignaal trok DSS fel in de aanval en verraste hiermee onze rood-gelen. De verdediging bleef gemakkelijk overeind maar moest wel al direct een aantal corners weggeven. Na 15 minuten konden de gasten toch het heft overnemen en kwamen de eerste kansen voor Ter Leede. Na een goed lopende aanval kon Suzanne Zee vanaf dichtbij de 0-1 voor Ter Leede aantekenen. Hierna viel Ter Leede echter terug naar het oude spel. Het initiatief werd volledig aan DSS gelaten en het spel werd gehaast en onzorgvuldig. Na 35 minuten kon DSS hiervan profiteren, na onnodig balverlies werd de verdediging volkomen uitgespeeld en stond de 1-1 ruststand op het bord.

Ter Leede kwam beter uit de kleedkamer en binnen 40 seconden kon Anne Selies vrij inschieten alleen zij had het vizier te hoog gericht. Hierna nam DSS het spel in handen en werd Ter Leede op momenten overlopen. Een fraaie kopbal betekende de verdiende voorsprong voor de Haarlemse, die hierna makkelijk uitliepen naar een 4-1 voorsprong. Ter Leede kwam vlak voor tijd niet verder dan, een wegens buitenspel, afgekeurde treffer van Justine Jansen. Een wake up call voor de vrouwen uit Sassenheim dat er uit een ander vaatje getapt moet gaan worden om de komende weken punten te halen.