Ter Leede VR1 opnieuw onderuit

Ter Leede Vrouwen heeft de weg naar boven nog niet kunnen inslaan. Het zeer ervaren DTS Ede had aan een helft genoeg om de rood gelen op een kansloze 0-5 achtstand te zetten. In de tweede helft kon Ter Leede nog wel iets terugdoen en eindigde de wedstrijd in een 2-5 nederlaag.

Ter Leede begon gehavend aan de wedstrijd. Keepster Lot Hemminga moest zich ziek afmelden en andere vaste kracht Noëlle Opdam was door werkzaamheden ook niet aanwezig. Beide ploegen begonnen sterk aan de wedstrijd en direct ontstonden er kleine mogelijkheden voor beide ploegen. Waar Ter Leede op de Edense sluitpost stuitte kon de Sassenheimse keepster een schot niet goed verwerken en stond na 9 minuten de 0-1 op het scorebord. DTS zette direct aan om de voorsprong uit te bouwen maar de verdediging van Ter Leede bleef in eerste instantie goed overeind en de voorwaartsen konden zelfs gevaar stichten bij het doel van DTS, echter zonder succes. Het was DTS dat in korte tijd kon uitlopen naar 0-3, waarbij het opvallend was dat de kleinste speelster van het veld koppend kon scoren. Hierna eiste ex Ter Leede speelster Daphne van Kruistum het toneel op, eerst kegelde zij een vrije trap van 25 meter hoog in het doel om vervolgens een afstandsschot van 35 meter over de keepster van Ter Leede heen te schieten. Op het rustsignaal ontsnapte zij wederom aan de Ter Leede defensie maar de scheidsrechter floot tijdens deze actie voor het rustsignaal en bleef een grotere achterstand Ter Leede bespaard.

In de tweede helft was de wedstrijd in evenwicht waarbij DTS achteroverleunde en zich beperkte tot gevaarlijke speldenprikken. Ter Leede kwam tot redelijk voetbal maar had vooral vaak balverlies op het middenveld waardoor de spitsen te weinig werden bereikt. Ter Leede kwam door Akke van der Born, die tweemaal scoorde wel dichterbij, maar het was niet voldoende om het degelijk spelende DTS te verontrusten. Romy van Beelen kopte vlak voor tijd nog gevaarlijk op het doel maar ook nu was de doelvrouw van DTS op haat post met een katachtige reactie.

Komende week moet het roer om bij Ter Leede om afstand te gaan nemen van de onderste regionen.