TER LEEDE vrijwilligers naar de 2e ronde!

“U vertegenwoordigt voetbalvereniging Ter leede. De voetbalvereniging bestaat inmiddels 92 jaar en heeft ongeveer 300 vrijwilligers.

Ter Leede heet grote invloed op de Sassenheimse samenleving, zowel sportief als op sociaal / maatschappelijk terrein. Het voetbal is voor oud en jong en op alle niveaus. De Jury is onder de indruk van de wijze waarop Ter Leede al jaren slaagt om de vereniging met behulp van vrijwilligersgoed en succes vol te laten draaien. Enerzijds past het in de cultuur van de club. Anderzijds is het een uitvloeisel van een goed vrijwilligersbeleid.

 VV Ter Leede: een mooie visie op de sportieve en sociaal-maatschappelijke rol van jullie sportclub. Een gezonde kantine, voetbal voor iedereen, jong en oud, G-sport, walking football en ontmoeting zijn belangrijke elementen. De club is de spiegel van de Sassenheimse samenleving met een gedegen vrijwilligersbeleid, waarin veel aandacht is voor de mogelijkheden van de vrijwilligers.”

Met deze mooie en lovende woorden motiveerde de jury de beslissing om de vrijwilligers van Ter Leede te nomineren voor een plaats in de laatste ronde voor de verkiezing van de De Teylingerprijs 2022 in Teylingen.  Afgelopen donderdag maakte de jury bekend dat wij doorgingen naar deze ronde, samen met de vrijwilligers van speeltuin Bijdorp en de theaterschool. Deze drie organisaties werden gekozen uit negen andere organisaties. Mijn eerder verwoorde motivatie was dat zonder vrijwilligers direct zou ophouden te bestaan!

De uiteindelijke bekendmaking zal zijn op 7 december, en dan is er ook de bekendmaking van de publieksprijs. Hiervoor kan iedereen binnenkort zijn stem uitbrengen. We zullen hierover later berichten.

Namens het bestuur,

Kees de Lange