Ter Leede Vrouwen 1 verslaat titelkandidaat FC Eindhoven

TER LEEDE VROUWEN 1 VERSLAAT TITELKANDIDAAT FC EINDHOVEN

Om meer afstand te nemen van de nacompetitie plaatsen was het nodig dat onze vrouwen vandaag een resultaat zouden neerzetten uit bij FC Eindhoven. Een zware opgave en de tegenstander van vandaag was op eigen veld al twee seizoenen ongeslagen. Bovendien worden de wedstrijden bij FC Eindhoven gespeeld op grasvelden en dat is voor Ter Leede inmiddels onwennig.

Gewapend met veel energie en enthousiasme, stapten we, met een grote selectie, in de bus richting de Lichtstad. Onder de leiding van de jonge scheidsrechter de heer Orsouw, begonnen we op een bijna onbespeelbare grasmat aan deze zware wedstrijd. Het spel ging in de eerste helft op en neer en Ter Leede wist na een wat zwakkere start toch een licht overwicht te creëren. Door met lef te blijven spelen kon Ter Leede tot enige kleine kansen komen. Maar Romy Dalebout en Noa Vonk waren ongelukkig in de afwerking. Eindhoven, dat vaak de lange bal hanteerde, kon ook een keer in kansrijke positie komen maar trof een uitstekend keepende Lot Hemminga op hun weg. Voor het overige verliep de eerste helft zonder mogelijkheden zodat met een 0-0 stand de rust inging.

In de tweede helft bleek dat beide elftallen geen genoegen wilde nemen met deze gelijke stand. Het was opnieuw Ter Leede dat de beste mogelijkheden kreeg, maar ook Maartje Looijen en Romy van Beelen zagen hun inzetten gekeerd. In de 59e minuut was het eindelijk raak, Romy Dalebout kan na een prachtige voorzet van Justine Jansen de bal over de keepster van Eindhoven heen lepelen, en Ter Leede kwam verdiend op een 0-1 voorsprong.

Hierna ontstond een echte vechtwedstrijd, Eindhoven schroefde het tempo op en ging met een extra spits op zoek naar de gelijkmaker. Eindhoven kreeg in deze fase een aantal kansen maar Ter Leede bleef loeren op de counter. In het laatste kwartier was keepster Lot Hemminga de heldin van Ter Leede. Iedere poging van Eindhoven werd door haar op het oog simpel geminimaliseerd tot een vang- of duikbal. Onze vrouwen bleven georganiseerd spelen en met een beetje meer geluk en zorgvuldigheid hadden zij de voorsprong ook kunnen vergroten.

Het bleef tot de 100e minuut (!) spannend, maar na het laatste fluitsignaal, kon deze dik verdiende overwinning gevierd worden.