Ter Leede Vrouwen 2: 3 punten, maar veldoverwicht niet uitgedrukt in doelpunten.

Zaterdag 9 april stond de eerste uitwedstrijd met de bus op het programma. Als je op landelijk niveau acteert, dan heb je soms grote reisafstanden te overbruggen en dan is het altijd fijn als je uitgerust op de plaats van bestemming aankomt. Blauw Geel ’55 uit Ede was onze tegenstander waar de bus van Brouwer Tours ons naar toe bracht. Een relaxte heenreis, een lekkere playlist over de boxen, sommige speelsters pakten nog even een extra uurtje slaap mee en voor sommige was er een kleine tactische bijles. Lotte vertrok met de auto vanuit Borne en werd hierbij vergezeld door haar moeder en haar twee zussen met wie zij een drieling vormt die vrijdagavond hun gezamelijke “75 jaar” vierden. Eindelijk een wedstrijd “in de buurt” waarbij de familie van Lotte haar eindelijk live in actie in het Rood-Gele shirt kon zien. Ook de moeder van Kristel kwam op de fiets naar Sportpark Peppelensteeg. En zo hadden wij toch onverwachte, maar altijd welkome support op de tribune.

De afspraak voor deze wedstrijd was een duidelijke…. het feestje op de terugreis is alleen gezellig met 3 punten in de tas. Probeer daarom snel te scoren en daarmee je tegenstander een mentale tik te geven. Dat we in het eerste kwartier de wedstrijd direct naar ons toe trokken was daarin een heel fijn begin van de wedstrijd. Eva en Romy zetten de 0-1 en 0-2 op het bord. Ter Leede veel de bal, Blauw Geel ondanks de achterstand bleef volharden in het terugzakken tot eigen helft. Mogelijkheden om te scoren kreeg Ter Leede Vrouwen 2 genoeg, echter stond het vizier niet scherp genoeg om met een nog riantere uitgangspositie naar de thee te gaan. Afstandschoten werden een prooi voor de Edese keepster en rondom de 16 maakten we net de verkeerde keuzes in de beslissende eindpass geven of zelf die trekker overhalen. Verdedigend gezien kwamen we niet bijzonder in de problemen, op dat ene gevaarlijke schot van afstand dat op het dak van ons doel belandde na dan…

In de kleedkamer was iedereen het er wel overeens, we doen onszelf tekort in het aantal gescoorde doelpunten tov het aantal mogelijkheden om tot scoren te komen.
Probeer de 2e helft snel tot een extra doelpunt te komen waardoor de wedstrijd klaar is, laat het absoluut geen wedstrijd meer worden! Joyce en Willemijn bleven in de kleedkamer achter, Lisa en Lotte namen hun plek in het veld over.

Bijna….. bijna lukte het om binnen enkele minuten de wedstrijd definitief op slot te gooien. De eerste keer in de vijandige 16 meter haalde Lotte de trekker over… De pegel spatte uiteen op de lat. Anouk, Renate, Kristel en Suzy gaven achterin weinig weg. Mandy, Steffi en Lotte verbonden de verdediging met de aanval, waar Romy, Eva en Lisa heel veel balbezit hadden. De beweging op het veld was er absoluut, echter speelde je tegen een tegenstander die nog verder als de 1e helft terugzakte / door ons naar achter werd gedwongen… Dat je er dan toch doorheen komt is goed, dat we (nog) niet scoorden, was een minpuntje. Bijna alle aanvallers en middenvelders hebben die doelpoging gewaagd, echter zonder het gewenste resultaat. En Blauw Geel, kwamen zij dan echt niet in de buurt van onze 16? Ja zeker wel… vooral door ons eigen toedoen door de bal niet zuiver genoeg naar elkaar te passen. Zo kregen we een corner tegen en mocht Blauw Geel aanleggen voor een vrije trap op een gevaarlijke plek. Gelukkig doet iedereen mee in het verdedigen en lukt het keepster Annabel vandaag wederom de 0 te houden voor het team. Onze 3e goal komt van de schouder van Steffi, wederom een corner die op waarde wordt geschat! Tijd om de laatste wissel toe te passen. MO19-speelster Annabel wisselde met Renate, Suzy naar de centrale rol, waardoor Annabel op haar vertrouwde linksback positie uitkwam. Ter Leede Vrouwen 2 bleef op jacht gaan naar nog meer treffers, maar jammer genoeg voor ons naar Ede toegereisde publiek bleef het bij de 3 treffers.

Conclusie: Zowel de eerste als tweede helft lieter wij ons niet van de wijs brengen, ook na de onderbrekingen door zware hagelbuien, waarbij we met z’n allen in de dugout aan het schuilen waren bleven we scherp en alert. 3 punten in de pocket in een wedstrijd waarin jezelf 75% balbezit hebt tegen een tegenstander die compact op eigen helft speelt. 3 verschillende doelpuntenmakers. 3 gespeeld 9 in de 2e periode…

En die terugreis… daar zat de sfeer er goed in. Een goed gevulde bruine fruitschaal en een welverdiend frisdrankje of biertje… voor iedereen was er wat en voor je het wist stonden we rond de klok van 5 uur weer op sportpark de Roodemolen.

Komende dinsdag spelen we een oefenwedstrijd tegen ADO Den Haag MO17 om vervolgens tijdens het paasweekend lekker vrij te zijn en een gezellig paasweekend te mogen vieren met vrienden en familie.
De competitie hervatten we op corso-zaterdag 23 april…. De Vrouwen van SSS komen bij ons op bezoek.