Ter Leede Vrouwen 2 speelt tegenstander CSW Vrouwen 1 in de kaart…

….en kwam die klap ook niet meer te boven. Een snelle eindconclusie van de 3e competitiewedstrijd van Ter Leede Vrouwen 2 tegen CSW Vrouwen 1. De ploeg uit Wilnis is al een aantal seizoenen een angstgegner voor het 2e Vrouwenteam van Ter Leede. Niet zozeer dat Ter Leede voetballend minder is, in tegendeel zelfs. Echter het spel wat de Wilnisse dames tentoonstellen, dat is iets waar je als team mee om moet kunnen gaan. Vooraf aan de wedstrijd werden de meiden hierop benadrukt. En na 6 minuten spelen speel je de tegenstander in de kaart. Een vrije trap tegen die over grote afstand hoog in de goal valt. En ja hoor… CSW kan heerlijk zoals ze willen achterover leunen en afwachten en doen dat uitstekend. De ruimte om te bespelen over de helft van de helft van de tegenpartij is klein. De lopende en bewegende speelsters ontbreken aan Ter Leede kant en aanvallend komt de ploeg niet makkelijk tot kansen. Als we in de eindfase komen is het druk waardoor de bal niet in die 100% kans komt om op gelijke hoogte te komen. Schoten richting het doel missen kracht en precisie. Tot overmaat van ramp wordt een vrije trap rondom de middenlijn door de verdedigende lijn van Ter Leede verkeerd ingeschat, de slimme buitenspeelster van CSW straft met mistasten af met de 0-2.

In de rust kan de ploeg maar tot 1 conclusie komen, we doen onszelf gewoon weer tekort. We geven die goals gewoon veel te makkelijk weg. Tuurlijk kunnen we erover twisten of die vrije trap er wel een was… laten we vooral naar onszelf kijken waar we vooraf wisten dat de man in het geel erg warrig zou zijn in zijn beslissingen. Breng hem dan gewoon nog minder in de verleiding. Sarah vervangt in de rust Ayla en de ploeg stapt over naar een andere tactische variant.

De 2e helft is het Ter Leede dat weer de boventoon heeft in balbezit en gretig op jacht gaat naar die aansluitingstreffer, daar tegenover een hard werkend CSW, dat er vooral ook geen wedstrijd meer van wil maken. Rondom de 16 meter van de tegenpartij is meer beweging, corners en vrije trappen worden steeds gevaarlijker en de ballen op lopende speelsters vallen op de plek waar ze moeten komen, echter komen we net een halve schoenmaat of centimeters in lengte te kort om die bal over de lijn te schieten. Noodgedwongen moeten we ook Kristel nog wisselen die in een kopduel iets anders als de bal kopte en met een flinke bult en wazige blik tot gevolg haar wedstrijd moest staken. Montana maakt na lang blessureleed haar eerste minuten van het seizoen in een competitiewedstrijd en zorgt voor een extra aanspeelpunt voorin. Maar wat we ook probeerden, de Wilnisse bus stond uitstekend geparkeerd rondom hun eigen 16 meter en werd door Ter Leede Vrouwen 2 gewoon te weinig echt op proef gesteld.

Werk aan de winkel dus voor Ter Leede Vrouwen 2. Als je zoveel balbezit hebt, moeten er gewoon meer doelkansen gaan volgen. Wie wat waar, daar hebben we nu 2 weken de tijd voor tijdens de trainingen, over 2 weken staat namelijk onze volgende competitiewedstrijd bij het eveneens puntloze SC ‘t Gooi Vrouwen 1 pas op het programma. Ook die ploeg wil net als Ter Leede Vrouwen 2 van die hatelijke 0 af….