Ter Leede vrouwen en meiden zoekt jou!

Ter Leede vrouwen en meiden zoekt jou! Ter Leede is al jaren een begrip binnen het vrouwenvoetbal. Het eerste team speelt in de Topklasse, en ook het 2 e team speelt op landelijk niveau in de eerste klasse.

Om de opleiding van jonge talentvolle meiden uit de Bollenstreek verder te versterken zal voor het komende seizoen een nieuw selectieteam worden opgericht; Jong Ter Leede. Dit team is onderdeel van de vrouwenselectie met volwaardige ondersteuning op technisch en facilitair gebied.

Het team heeft als doel om talentvolle meiden eerste ervaring te bieden met seniorenvoetbal. Het is een mooie opstap om later de mogelijkheid te krijgen om door te stromen naar Vrouwen 1 of 2.

Ronald van Gool, technische zaken Ter Leede, we hebben moeten wachten tot het juiste moment maar met de vorming van dit team willen wij het onderscheid maken met andere clubs om nog meer de focus te leggen op opleiding en vorming van ambitieuze talentvolle meiden uit onze regio.

Binnen de opleiding is het al gebruikelijk dat talentvolle meiden onderdeel zijn van een “jongens” team om zo extra uitdaging te krijgen – en plezier behouden- waardoor de speelster zich verder kunnen ontwikkelingen.  In alle leeftijdscategorieën in zowel de onderbouw als bovenbouw (vanaf 12 jaar) zien wij dit al terug.

De uitbreiding met een extra selectieteam maakt het mogelijk om onze eigen opgeleide speelsters – vanuit de MO19 of JO15/16- de mogelijkheid te geven om verder door te ontwikkelen.  Hiernaast willen wij talentvolle meiden uit de regio de mogelijkheid geven om aan te gaan sluiten.

De vorming van Jong Ter Leede is onderdeel van een verbetering van de jeugdopleiding van Ter Leede waarbij de verbinding tussen de jeugd en vrouwenselectie wordt geborgd.  De structuur van de jeugd staat onder leiding van Steffi Perfors. Als speelster heb ik zelf de hele jeugd van Ter Leede doorgelopen en weet hoe belangrijk de overgang naar de senioren is, aldus Steffi.  De verbetering in jeugd krijgt inmiddels ook al verdere vorm met de invulling van hoofdtrainers voor onze meiden teams voor het komend jaar. Hierover zullen wij binnenkort meer bekend maken.

Als je verder informatie wilt ontvangen of een keer wil meetrainen dan kan je dit doen door een mail sturen naar Steffi Perfors ( steffiperfors@terleede)

Met sportieve groet,

Vrouwencommissie en Jeugdcommissie v.v. Ter Leede

Tags: