Ter Leede Vrouwen geplaatst voor 2e ronde BEKER

Op een snikheet en droog kunstgrasveld hebben de Ter Leede Vrouwen, na een overwinning in Gouda op Jodan Boys, geplaatst voor de knock out fase van het nationale bekertoernooi.

Ter Leede kwam fel uit de startblokken en de eerste aanval op het doel van de gastvrouwen was al raak. Via Justine Jansen en Romy van Beelen kwam de bal voor de voeten van Noelle Opdam die geen probleem had om Ter Leede op voorsprong te zetten (0-1). Door het agressieve spel van de roodgelen kon Jodan Boys geen moment in de wedstrijd komen. Ter Leede veroverde de bal vaak weer op het middenveld zodat er slechts sporadisch werk was voor doelvrouw Lot Hemminga. Aan de andere kant kreeg Ter Leede volop kansen om de score uit te breiden. Het zat de gasten echter niet mee. In de eindfase van de eerste helft was het wel raak. Eerst kon Eva Horst, na goed werk van Romy van Beelen, de bal in de verre hoek schieten en kort daarna kopte Kirsten Boon de 0-3 op het scorebord.

De tweede helft probeerde Jodan Boys de bakens te verzetten maar Ter Leede gaf niets weg en bleef zonder problemen overeind. De grootste kans voor de gastvrouwen werd gecreerd door Ter Leede toen een terugspeelbal langs Lot Hemminga werd gespeeld. Met een uiterste krachtinspanning kon zij de bal uit het doel houden. Ter Leede kreeg nog wel wat kansjes maar kon de score niet meer uitbreiden.

Een goede wedstrijd van Ter Leede met afwisseling in het spel en een robuuste spelstijl.