Ter Leede Vrouwen stunten tegen PEC Zwolle

Het eerste vrouwenelftal van Ter Leede heeft voor een stunt gezorgd door PEC Zwolle, uitkomend in de eredivisie, uit te schakelen in het KNVB-bekertoernooi. Ter Leede komt uit in de Topklasse.

Ter Leede versloeg PEC Zwolle door een prachtige treffer van Kitty Susan in de eerste helft. Het doelpunt is hier [http://www.echtevoetballers.nl/video/642] te zien. De vrouwen uit Sassenheim creëerden voor rust nog een goede kans om de voorsprong te vergroten, maar Jill Wilmot raakte met haar schot de lat. Zie hier [http://www.echtevoetballers.nl/video/641] dat moment uit de wedstrijd.

Het strijdplan van trainer Wim Bouckaert was om het spel van PEC Zwolle vanaf het eerste fluitsignaal te ontregelen door vroeg druk te zetten. Dit plan pakte goed uit. In de tweede helft veranderde het spelbeeld enigszins en kwam Ter Leede meer op eigen helft te spelen. PEC Zwolle dwong enkele scoringsmogelijkheden af, maar Ter Leede kreeg de beste kansen op een treffer. De slotfase was erg spannend met grote en kleine kansen over en weer. Een compilatie van opwindende momenten uit de tweede helft is hier [https://www.facebook.com/echtevoetballers/videos/563114837197664/] te zien.

Trainer Bouckaert: ‘Je kunt dit een stunt noemen, maar ik wist dat we dit konden. We hebben gewoon een heel goed team. Als iedereen fit is en zijn taken uitvoert, zouden we kansen krijgen. Dat heb ik van tevoren gezegd en is ook uitgekomen. Als we de kansen beter hadden benut, hadden we drie, vier doelpunten gemaakt.’

De vrouwen van Ter Leede spelen in de kwartfinale tegen PSV.