Ter Leede Vrouwen verslaan Rijnvogels in de beker (2-3)

FC Rijnvogels - Ter Leede | Beker

TER LEEDE VROUWEN VERSLAAN RIJNVOGELS IN DE BEKER

Gisteravond stond de wedstrijd Rijnvogels – Ter Leede op het programma, een wedstrijd in de 8e finale van de KNVB-beker. Na een geslaagd trainingskamp in Spanje, de eerste wedstrijd onder de nieuwe coach Hassan Azoum. Vanaf het beginsignaal werd door Ter Leede druk gezet en dit resulteerde in de 1e minuut (0-1) al in een voorsprong toen Anne Selies de achterhoede op snelheid klopte en de bal in het doel deponeerde.

Hierna ontspon zich een ware voetbal thriller, Ter Leede beet zich vast in Rijnvogels. De thuisploeg voetbalde iets gemakkelijker maar het spel werd constant ontregeld door de veel bewegende Ter Leede speelsters. In korte tijd wist Rijnvogels die score een andere wending te geven, tweemaal werden de duels door Ter Leede te slap aangegaan hetgeen evenzoveel doelpunten. Keepster Lot Hemminga was kansloos op inzetten en Rijnvogels ging met een 2-1 voorsprong de rust in.

Na de rust was het Ter Leede dat via de lange bal de aanval zocht, deze gewijzigde speelwijze bracht Rijnvogels een aantal malen in de problemen maar ook zij bleven in de aanval gaan op zoek naar en treffer. Halverwege de tweede helft was het Akke van der Born die vanaf 20 meter fraai de bovenhoek vond en de ploegen weer op gelijke hoogte bracht (2-2). Het hoge tempo zorgde in de eindfase voor meerdere kramp gevallen. Beide ploegen kregen nog wat kansen, waarbij vooral Ter Leede het gevaarlijkste was, maar er werd niet meer gescoord, zodat een verlenging noodzakelijk werd. In deze verlenging was Ter Leede conditioneel de bovenliggende partij en al in het eerste gedeelte konden Soraya Hilali en Anne Selies de beslissing forceren. Beiden vonden de keepster van Rijnvogels op hun weg. In de 117e minuut viel dan eindelijk de bevrijdende treffer (2-3) toen Anna Shimuzi van rand strafschopgebied die bal hoog in het doel schoot. Een enorme ontlading volgde. Rijnvogels kon in de resterende tijd geen kansen meer creëren en Ter Leede plaatste zich voor de kwartfinale.

Komende zaterdag om 12:00 uur is Saestum 2 de tegenstander op de Roodemolen. Wij nodigen alle Ter Ladies en supporters uit om onze Vrouwen aan te moedigen. Na een moeilijke periode kan de weg naar boven definitief worden ingezet.

Tags:, , , , , , , , , ,