Ter Leede wint Gerrit Van Harskamp toernooi!

Voor alweer de 26e keer vond afgelopen week het Gerrit Van Harskamp toernooi plaats. Een zaalvoetbaltoernooi, jaarlijks georganiseerd door Jaap Schaap, waaraan F1 teams van verschillende regionale voetbalverenigingen iedere kerstvakantie weer graag meedoen. Dit keer waren het Katwijk, Quick Boys, Rijnvogels, Hillegom en natuurlijk onze eigen F1, die in de sportzaal van zwembad De Wasbeek elkaars krachten wilden meten.

Aftrap achterkleinzoon Ravi
Deze 26e editie werd afgetrapt door Ravi van Harskamp, de 5 jarige achterkleinzoon van de naamgever van het toernooi, die al slalommend langs de spelers moeiteloos het doel van Katwijk wist te vinden. Hiermee gaf Ravi het startsein voor wat een spannend toernooi werd, waarbij alle deelnemende teams lieten zien, dat zij behoorlijk aan elkaar gewaagd zijn.

Bloedstollende laatste wedstrijd
Tot aan het einde werd er gestreden om het kampioenschap, waarbij Quick Boys in de allerlaatste wedstrijd van het toernooi de mannen van Ter Leede op doelsaldo in het klassement voorbij kon gaan. Maar dan moesten zij die wedstrijd wel met meer dan 2 doelpunten verschil van dorpsgenoot Rijnvogels winnen. In een ware thriller kwam Quick Boys op een 1-0 voorsprong, maar bleef Rijnvogels aanvallen om een tegendoelpunt te maken. Tot opluchting van een langs de kant gespannen toekijkend Ter Leede viel dat tegendoelpunt inderdaad en eindigde de wedstrijd met een gelijkstand. Hiermee won onze F1 het eigen Gerrit van Harskamptoernooi en mochten de jongens uit handen van organisator Jaap Schaap de grote beker in ontvangst nemen.

Penaltybokaal
Er werd die hele dag ook gestreden om de Penaltybokaal. Alle Ter Leede F-pupillen en deelnemers van het middagtoernooi mochten verschillende keren proberen keepers Mike Zethof uit de D2 en Damian van Noort uit de C2 te passeren, met een echte finale aan het eind van de middag. Die werd uiteindelijk gewonnen door Tijn Hogers uit de F5.

Woensdag 30 december was dus een succesvolle dag voor onze F-jes!
[foto + tekst: Sandra Borg, BORG Communicatie]