Terechte overwinning Ter Leede VR1

TERECHTE OVERWINNING TER LEEDE

Een ware nacompetitiekraker stond er afgelopen zaterdag op het programma, nummer 11 Berkel ontving de nummer 10 Ter Leede. Beide ploegen hadden de drie punten hard nodig. Bij Ter Leede begint de ziekenboeg heel langzaam leeg te stromen en zagen we Suzanne Zee in de basisopstelling terwijl Maartje Looijen voor het eerst dit seizoen op de bank zat.
Vanaf het eerste fluitsignaal was Ter Leede de beter voetballende ploeg terwijl Berkel vaak koos voor de lange bal. Al snel ontstonden de eerste kansen voor Ter Leede maar het vizier van onze voorwaartsen stond nog niet op scherp en de keepster van Berkel kon tot driemaal redding brengen. Aan de andere kant bleef Berkel spelden prikken geven maar tot echte kansen kon de thuisploeg niet komen. Na een goed half uur spelen werd opnieuw Anne Sellies in de diepte weggestuurd, de keepster wist haar naar buiten te dwingen maar in tweede instantie kon zij met een hard laag schot de 0-1 op het bord zetten. Lang kon Ter Leede niet genieten van deze voorsprong, onzorgvuldig uitverdedigen bracht een aanvalster van Berkel in een kansrijke positie in het 16 meter gebied, Noa Vonk kon niets anders doen dan haar ten val brengen en kwam de bal op 11 meter. Berkel faalde niet en werd de 1-1 binnengeschoten.

Na rust de rentree van Maartje Looijen en eenzelfde beeld echter Berkel ging fysieker spelen en had veel overtredingen nodig om het ritme uit het Ter Leede spel te halen. Een vrije trap van Romy Dalebout werd kort na rust, via de muur, tot doelpunt gepromoveerd (1-2). Berkel zette een tandje bij maar ter Leede bleef de gevaarlijkste ploeg, zonder dat het echt tot grote kansen kon komen. Twee onnodige terugspeelballen waren de gevaarlijkste momenten voor het doel van Ter Leede keepster Lot Hemminga. Beide teams troffen nog wel een keer de lat. In de 89e minuut was Anne Sellies de keepster van Berkel te snel af en leek op een leeg doel af te gaan, zij werd echter onderuitgehaald door deze keepster zodat de 1-3 uitbleef.

Na 90 minuten strijd stond Ter Leede verdiend met 3 punten. De weg naar boven is ingezet.

Tags:, , , , , ,