TerLeede D3- VVSB D3

Afgelopen Zaterdag 08:30 stond de inhaalwedstrijd tegen VVSB D3 op het programma.

TerLeede D3 heeft zich inmiddels een goede plaats verschaft in de top 3. Bij winst of gelijkspel kunnen ze de 2e plaats gaan verdedigen na de winterstop.

De lichtmasten moesten eraan te pas komen om de wedstrijd van start te kunnen laten gaan. Of was dit om de videoanalyse goed in beeld te kunnen brengen.
Ondanks het vroege en donkere tijdstip waren er veel toeschouwers die de D3 een warm hart toedragen.

Direct na het 1e fluitsignaal werd er door beide ploegen druk gezet, ondanks het vroege druk zetten duurde het zeker een minuut of 5 voor de eerste kans zich aandiende. TL kreeg na een prima op gebouwde actie de bal voorin bij spits Bart. Deze probeerde op zijn beurt door het hart van de verdediging te breken maar de verdediging van VVSB had dit doorzien.
Kort na deze actie wilde VVSB testen of de verdediging, op dit moment bestaande uit Fenne, Jip, Giovanni en Esmay, van TerLeede zo goed was als dat men deed vrezen. Wat men vreesde bleek waarheid, na het afstoppen van de aanval werd de bal ingespeeld op het middenveld waar Martijn, Frank, Sam en/of Jasper prima hun mannetje stonden, na goede kap en passeer bewegingen werden meerde keren de buitenspelers, Daan of Luca op pad gestuurd die op hun beurt spits Bart probeerde te bedienen om zo een doelpunt te forceren. Jammer genoeg werden deze acties vroegtijdig door de verdediging of sluitpost van VVSB in de kiem gesmoord.

Het duurde dan ook tot ongeveer de 20e minuut voordat Daan werd gelanceerd.
Daan wist met zijn snelheid zijn directe tegenstander het bos in te sturen, Waarna hij koel de 1-0 binnen schoot.
Na nog wat acties van beide kanten zat de eerste helft erop.

De tussenstand was wat geflatteerd want als TerLeede de 100% kansen had benut was 4-0 ook geen onmogelijke stand geweest, maar goed dit was niet zo.

Na rust begon TL, na we wel vaker te hebben gezien, niet geconcentreerd aan de 2e helft.

Door het minder scherp aanvangen liepen we al snel tegen de 1-1 aan. Er was zelfs een stand van 1-2 voor nodig om de boel wakker te schudden. Het aanwezige publiek heeft eraan meegewerkt om de dames en heren weer bij de les te brengen.

Het was Jip die in die in de verdediging samen met Giovanni, Sem en Fenne orde op zaken stelde. Ook keeper Joris stond hierin zijn mannetje.
Het middenveld werd door de felheid van de verdediging aangejaagd . Zij wisten door goed combinatiespel Daan nogmaals op pad te sturen,
het geplaatste schot trof de onderkant van de lat waarna de bal voor de lijn stuitte.
Goed mee op gekomen Luca wist met een identiek schot ook onderkant lat te treffen alleen viel de bal nu wel achter de lijn. 2-2.

Toen werd het nog spannend, we hadden aan een gelijkspel genoeg om als 2e de winterstop in te gaan, maar gelukkig wist Daan nog de 3-2 uit de strijd te slepen zodat we onze positie in het klassement verder konden verstevigen.

Dames en heren een prima prestatie, mede door de coaches Erik en Kees, om een 1-2 achterstand om te buigen in een 3-2 overwinning.