Terleede JO- 13 1 vs ForumSport JO-13 1 2-5

Afgelopen zaterdag was het voorjaar definitief doorgebroken over de (kunst)grasweide van de Roodemolenpolder. Wat zaten we heerlijk in de zon op de tribune. Voor ons voltrok zich een schouwspel waar ForumSport ( FS ) uiteindelijk, dik verdiend, de 3 punten mee naar Voorburg nam.  Dit zou wel een heel kort verslag zijn dus terug naar het begin.

Om 9.30 uur werden de mannen en dames in de bestuurskamer bijgepraat over de te volgen tactiek. FS is een verzorgd voetballende ploeg die net onder de top meedraait. Uit verloren we met 4-1. Punten zouden vandaag bonus zijn. Door compact te spelen met daarbij gezonde strijdlust kunnen we misschien verrassen .

De opstelling die Thymen en ja hij mag weer mee met 1!, Melvin uit de hoge hoed toverde was als volgt. Mike in de goal. Achterin van rechts naar links Sam, Denzil, Noa en Hugo. Middenveld Ryan, Rosa en Tijs. Daar net voor Nick en daarvoor Wessel en Rowey. In de wissel Viggo en Jip.

Om 10.30 uur werd er door de rood gelen op het hoofdveld afgetrapt. FS liet gelijk zien waar het voor gekomen was. Drie punten. Zij stoorden vroeg in onze opbouw en bleven er druk op geven. Hier waren we op voorbereid. Rosa liet zich afzakken en probeerde de verdediging te ondersteunen. Dat ze daarbij vele ‘vuile’ meters maakte, deerde haar niet. Ze werkte als een paard. Toch kwamen we er enkele keren niet uit. Na een minuut of zeven was er een doorbraak op rechts. De voorzet werd op het dak van het doel gekopt. Drie minuten later was het wel raak. Denzil gaf een breedtepass de eigen 16 in. Daar maakte een FS aanvaller gretig gebruik van. Hij stoof alleen op Mike af en drukte de 0-1 af. Na de aftrap veranderde er niet veel aan het spel. Terleede wilde wel maar het ontbrak aan kwaliteit om het verzorgde spel van FS te ontregelen. Vanaf de middenlijn ontstond er een sprintduel tussen de lange spits en de onvermoeibare Rosa. Ondanks de hazenpassen hield zij hem bij. Rand 16 struikelde ze waardoor Mike de kans kreeg het schot met een katachtige reflex met zijn voet tegen te houden. Het zou niet zijn laatste voet redding van de dag zijn! Binnen twee minuten kon hij weer een doelpunt voorkomen. Bij derde redding duwde hij de bal weg alleen stond er een alerte FS speler die de bal zo het lege doel inschoof 0-2. Overigens mocht er voorafgaand aan het schot wel ingegrepen worden. De linkerspits slingerde zo langs 4 man. Hierna het eerste kansje voor de thuisploeg. Op links brak Nick door. Hij gaf voor richting de tweede paal, maar Wessel kwam net een pas te kort om de bal te raken. Halverwege de eerste helft greep de bank in. Tijs en Ryan werden gewisseld voor Viggo en Jip. Hierna ‘stond’ het iets beter. Op het middenveld ontstond er een identieke loopactie als eerder in de wedstrijd. Weer was het Rosa die met haar man mee sprintte tot aan de 16.Dit keer bleef ze op de been. De speler had eerder gefaald oog in oog met Mike, dus nu legde hij het leder af op de mee opgekomen medespeler. Hij hoefde de bal alleen nog even langs Mike te schuiven. Maar wederom werd Mike winnaar van deze tete a tete. De laatste kans van de eerste helft was voor de rood gelen. Een afgeslagen corner kwam bij Rosa in de voeten, zij gaf op links voor richting de tweede paal. Daar kwam Nick ingelopen. Hij kopte de bal net voorlangs. Dat had zomaar de aansluitingstreffer kunnen zijn. Voor de scheids het sein om af te fluiten voor de eerste helft.

In de rust werd er weer gewisseld. Dit keer bleven de niet fitte Nick en Hugo achter. Achterin werd de truc van vorige week toegepast. Noa naar de linksback en Jip samen met Denzil centraal. Waarbij  Jip de opdracht kreeg de spits te schaduwen zoals dat de schaduw dat deed in de Lucky Luke strips!

Vanaf de aftrap was er gelijk weer druk op onze goal. En weer was het Mike die op zijn Mike’s de bal met zijn voet  tegen hield. Dit is geen toeval meer, maar pure klasse. Daarna luwde de storm een beetje. Dit kwam ook door het warrig fluiten van de scheids. Overigens twee kanten op. Hij gaf ons na een minuut of 10 een dubieuze strafschop. Het was een speler van FS in zijn eigen 16,  die zonder een speler van ons in de buurt, de bal licht met zijn hand toucheerde. Een cadeautje dat Denzil helaas niet uitpakte. Zijn schot ging recht door het midden en de keeper keerde het schot met zijn benen. Wat er volgde is eigenlijk de samenvatting van het seizoen. Uit onze gemiste penalty volgt gelijk de 0-3. We stonden uit positie, waren niet alert en zaten nog met onze gedachte bij die pingel. Zoals gezegd de counter was goed voor de 0-3. Daarna nog een fikse tegenvaller. De hardwerkende en zwoegende Rosa viel geblesseerd uit. Met een uiterste krachtinspanning maakte ze een mooie slidingtackle. Gevaar was geweken maar met als resultaat een blessure. De ook niet fitte Nick kwam voor haar in het veld. Net op het moment dat Denzil doorschoof naar het middenveld werd de 0-4 er in geschoten. Een voorzet ging onder de benen van Sam door en bij de tweede paal kon de bal er zo ingeschoten worden. Daarna kwamen wij toch wat meer aan aanvallen toe. Een vrije trap op links buiten de 16 werd door Tijs voor gedraaid. De verdediger van FS schrok daar zo van dat hij de bal in eigen doel werkte.  Daarna twee grote kansen voor FS. Eén keer duwde Mike de bal weg en andere werd weer met zijn voet weggewerkt. Zo 5 minuten voor tijd kregen wij nog een vrij makkelijk gegeven vrije trap aan de rechterzijde van het veld ter hoogte van de corner. Ik durf niet te zeggen wie hem nam maar de bal draaide zo voor Denzil zijn voeten. Hij ramde de bal achter de keeper 2-5. Er schijnt een zweem van buitenspel aan dit doelpunt te hebben gezeten. Dit paste in de lijn van wedstrijd. Die overigens op het veld zeer sportief verliep. Soms leidt zo warrig fluitende scheids tot frustratie op het veld maar de kinderen pakten het aan beide zijden goed op. In de laatste minuut werd het voor de statistieken nog 2-5. Hoe en wat kan ik u helaas niet aangeven want het notitieblok zat al in de zomerjas!

Kort samengevat. Een terechte nederlaag. Waarbij we een uitblinkende Mike hebben gezien. Hij wordt met de week beter! Helaas geen bonuspunt gepakt. Aankomende woensdag oefenen we tegen aanstaande kampioen van de eerste klasse RCL. Daarna op zaterdag de clash in en tegen Rijnsburgse Boys. Thuis een zure 1-0 nederlaag. Hopelijk nu revanche!

Overigens wil ik nog Melvin van harte feliciteren met zijn eerste competitiedoelpunt in Ter Leede 1. En dat in zo’n derby op zo’n moment. Deze week moet je het de dames en heren nog maar eens voordoen. Wie weet pakken we zaterdag de 3 o zo belangrijke punten.

Grt

Uw verslaggever