Ter Leede D2 Meerburg D3 3-0

Vandaag de vierde wedstrijd van de competitie. Ditmaal tegen een bekende tegenstander. In de bekercompetitie speelden we ongelukkig gelijk met 4-4. Meerburg was uiteindelijk de bekerkampioen en mocht daardoor naar de tweede klasse. Ook zij kennen een slechte start en staan net als wij met 0 uit 3 onderaan. Een heuse pot uit de kelder waarbij de winnaar omhoog kan gaan kijken.

Om 7.45 uur werd er in de kantine verzameld. Er werd nog flink nagepraat over de avond daarvoor. Het technisch hart had met een aantal knappe vaders meegedaan aan de sportquiz bij buurman Teylingen. Na drie ronden stonden zij stijf onderaan. Na de 10de ronde waren ze opgeklommen plek 23 naar de 10de. Hopelijk deed dit voorbeeld goed volgen en gaat de D2 de eerste punten pakken.

Voordat de aftrap werd genomen werd er eerst een indrukkwekkende minuut stilte gehouden voor de slachtoffers van de aanslagen in Parijs. Ter Leede trapte af op het wel bekende hoofdveld. Dit gaf de toeschouwers de gelegenheid om op de tribune plaats te nemen, want het was echt Hollands herfstweer. Ter leede begon heel sterk en liet goed combinatie spel zien met veel drang naar voren. Keeper Mike heeft in de eerste helft 2 ballen gehad. Ondanks dat Denzil er niet was werd hij niet gemist. Noa uit de D1 die voor hem inviel deed het prima op de linksback positie. De centrale verdediging werd bestierd door Quincy en Steven met op rechts Ryan. Zij konden naar hartenlust mee aanvallen want het spel speelde zich voornamelijk op de helft van de tegenstander. De ene aanval volgde op de andere. In de 7de minuut brak spits Wessel door op de rechterflank. Daar omspeelde hij zijn tegenstander en gaf strak voor op de inkomende Rowey. Met een droge inschuiver maakte hij de dik verdiende 1-0. En we bleven gaan. In de twaalfde minuut was het rechter spits Jikke die na goed combinatie spel werd gevonden. De sterk spelende mid mid Tijs was slim mee gelopen en op de rand 16 kreeg hij de bal in de voeten. Hij haalde mooi uit en de bal krulde over de keeper het doel in. 2-0. Daarna was het Rowey die net naast kopte en linkerspits Nick die dit met zijn voet herhaalde. Rechtshalf Rosa kwam, wederom na goed rondspelen, in scoringspositie maar haar schot ging ook naast. Wessel schoot van ver prachtig op de paal, waarbij de rebound niet werd benut door de meegelopen Nick. Gelukkig viel de 3-0 wel. Het was Tijs die het leder meegaf aan Nick. Die was zijn tegenstander te slim af en stak de bal prachtig binnendoor naar de opkomende Wessel. Die kwam 1 op 1 op de keeper af. Al moest het in twee keer maar de 3-0 hing in de touwen. Niet veel later was het de goed leidende scheidsrechter Kruider die floot voor de rust.

De rust werd gebruikt voor een lekker bakkie in de kantine. We konden concluderen dat we lekker op weg waren naar een mooie uitslag, maar belangrijker nog, het was met goed voetbal. Hugo en Luan kwamen in het veld voor Rosa en Steven. Op naar de tweede helft.

Deze begon nog redelijk met wat kleine kansjes voor Wessel en een van richting verandert schot van Tijs die de keeper pakte. Maar daarna zakte het niveau wat in. Meerburg begon er ook een wedstrijd van te maken. En zij kregen naarmate de tweede helft vorderde wat mogelijkheden. En zo kabbelde het spel op en neer en werden we helaas niet zo vermaakt als voor de rust. Nog een keer veerde we op toen Wessel een fikse duw kreeg in de befaamde 16. Penalty! Hij ging zelf achter de bal staan en de oude voetbal wet zegt dat je dat niet moet doen. En ja als de wet overtreed moet je boeten. De slecht ingeschoten pingel werd gekeerd door de keeper. Direct daarop volgend brak de spits door en kwam hij 1 op 1 op Mike af. Die verkleinde zijn doel en keek de bal op de paal. Een paar minuten later was het einde wedstrijd.

Een mooie en terechte overwinning in wedstrijd met twee gezichten. Goed voetbal met mooie doelpunten in het eerste bedrijf en een tweede plichtmatige helft die schriftelijk af had kunnen worden gedaan. De eerste helft had natuurlijk alles te maken met de training van de avond daarvoor. De D2 speelde weer volle bak tegen de D1. Dit gaat langzamerhand steeds meer zijn vruchten afwerpen. Hopelijk kunnen we het volgende week twee helften door trekken. Dan moeten we alweer tegen Alphense Boys. Daar hebben wij nog wat recht tegen te zetten.