Teylingen E1- Ter Leede E2 (videoverslag)

Sassenheim Thriller eindigt in 6-7

Een echte Sassemse El Clásico voor Ter Leede E2 op veld 9 van sportpark de Roodemolen tegen Teylingen E1.

De eerste 22 minuten van de wedstrijd was een afspiegeling van de stand op de ranglijst. Ter Leede kwam eenvoudig op een 0-2 voorsprong door doelpunten van Alex en Thomas. Maar 3 minuten voor de rust kwamen de Teylinger Tijgers terug in de wedstrijd. Tijger Jay verschalkte onze keeper Maarten met een fabelachtige lob, 1-2. Toen sloeg het noodlot nogmaals toe in de allerlaatste minuut voor de thee. De vrijstaande Jelte mikte de bal in de verre hoek, ruststand 2-2.

Ondanks de donderspeech van coach Kevin begon de tweede helft zoals de eerste was geëindigd. In de eerste 3 minuten dook de linkerspits van Teylingen, Jonathan, tot twee maal toe vrij op voor het doel. Binnen 6 minuten hadden de Teylingers een 0-2 achterstand omgebogen in een 4-2 voorsprong. Nog geen minuut later leek Ter Leede dan eindelijk wakker geschud. Alex verschalkte de keeper in de korte hoek, 4-3. Maar de wedstrijd bleef heen en weer gaan en in 38ste minuut vergrootten de Teylingers de voorsprong weer naar 2 doelpunten, 5-3. Na een goede rebound van Rein en een afstandsschot van Alex was de derby na 42 minuten opeens weer in evenwicht, 5-5. Met nog 8 minuten te gaan ging Ter Leede voor de volle 3 punten. Het was Thomas die Ter Leede ten tweede malen op voorsprong zette, 5-6. In de laatstE minuten krulde hij ook de corner langs de eerste man bij de paal, 5-7, waarna Teylinger Ruud met ook een fabelachtig afstandsschot de eindstand in blessuretijd op 6-7 bepaalde.

Na het laatste fluitsignaal barstte er een gejuich los dat hoogstwaarschijnlijk in beide voetbalkantines te horen was. In een El Clásico is van alles mogelijk is en vandaag werd het ene na het andere werelddoelpunt gescoord. Het kasteel van Teylingen begon wel steeds meer te veranderen in een ruïne maar met zoveel aanvallende klasse wist men dan toch nog te winnen.

Hier het videoverslag van deze sportieve wedstrijd met reclame voor voetbal: vechtlust, parels van goals, prachtige reddingen en een zinderende 2e helft: