Thematoernooi Ajax

Zondag 19 mei hield Ajax een jaarlijks terugkerend thematoernooi voor de Partnerclubs. Het thema dit jaar was ‘mixtoernooi’. Dit betekent dat teams uit jongens en meisjes uit de O9 zullen bestaan. Wij zijn met 4 jongens uit de JO9-1 en met 3 meiden uit overige teams naar Amsterdam gereisd. Bij aankomst werden wij als partnerclub vriendelijk ontvangen. Wij kregen niet alleen het programmaboekje maar ook lunchpakketjes voor de spelers en begeleiders.

Om 10:00 uur werd het toernooi geopend. Onze eerste wedstrijd was om 11:40 uur dus wij hadden de tijd om eerst deel te nemen aan één van de side events die op het toernooi aanwezig waren. Wij speelde in onze uittenue (blauw) doordat onze thuistenue zaterdag was gedragen. Wij zijn gestart met het side event inflatable. De spelers waren hierin onderling een wedstrijdje aan het spelen, het was erg onoverzichtelijk wie bij wie in het team zat. Gelukkig kwam Ajax met de ‘oplossing’, ze gingen blauwe hesjes voor ons halen…
Toen was het tijd voor onze eerste wedstrijd, Purmersteijn. Na een spannende wedstrijd verloren helaas met 2-1 van een sterk Purmersteijn, wat uiteindelijk in de halve finale is terechtgekomen.
Hierna was het tijd voor onze 2e side event, het gatendoel. Bij deze side event kreeg iedere spelers 3 ballen om zoveel mogelijk punten te halen. De jongen en het meisje met de meeste punten van het toernooi kon het nieuwe Ajax Camps tenue winnen. Toen wij aan de beurt waren stond het record voor de meisjes op 150 punten en voor de jongens op 100. Nadat 6 van onze 7 spelers waren geweest en niet in de buurt zijn gekomen van het record, sommige hadden al moeite om in de buurt te komen van de gehele goal. Ik heb vernomen dat ze sommige ballen nog steeds aan het zoeken zijn. Als laatste van ons team moest Ravi van Harskamp, met enige aanwijzingen van de coach, wist hij 170 punten bij elkaar te schieten en zo een nieuw record neer te zetten voor de jongens. Uiteindelijk is hij helaas 2e geworden, de gedeelde nummers 1 hadden beide 250 punten.

Het was tijd voor onze 2e wedstrijd. Wij begonnen sterk en kwamen met 2-0 voor. Helaas was de tweede helft erg slecht van onze kant en eindige de wedstrijd tegen DSO in 2-2, jammer want er had zeker meer in gezeten.
Na dik een uur wachten was het tijd voor de volgende wedstrijd, Westlandia was nu de tegenstander. Deze wedstrijd werd makkelijk gewonnen met, slechts, 6-0.
Het was toen tijd voor onze laatste side event, de spelers moesten individueel op de foto en er werd een Fut kaart (FIFA Ultimate Team) gemaakt. De spelers waren hier enorm enthousiast over.
Toen was onze laatste poule, uiteindelijk ook de laatste toernooi wedstrijd voor ons, aangebroken. Wij moesten tegen een sterk Hoofddorp dat boven ons in de poule stond. Het was een zeer spannende wedstrijd en doordat de spelers steeds beter samen gingen spelen en natuurlijk door uitstekende positionering door de coach wisten ze met 0-1 te winnen, een hele knappe prestatie van de spelers! Helaas eindigde wij 2e in de poule en gingen wij niet door naar de kwartfinales.
Nu onze laatste wedstrijd moesten wij nog een tijdje wachten op de prijsuitreiking voor de Fut kaartjes. Gelukkig wisten de spelers zich te vermaken met een bal en konden de ouders gezellig een drankje doen in de kantine.

Al met al was het een gezellig dag met een mooie 2e plaats in de poule.
Ik wil Ajax, de ouders en zeker de spelers bedanken voor de gezellig en sportieve zondag!
– Cody Huis –

 

Teamfoto:
Boven (L naar R): Pepijn, Bram, Ravi, Milou
Onder (L naar R): Tim, Jette, Emma