TL C4- RKAVV C4

Nadat we op 14 november onder lastige omstandigheden (harde wind) 0-0 gelijk hadden gespeeld in Leidschendam, was het vandaag tijd voor een sportieve revanche.
Bij ideale condities (droog & zonnig, bijna windstil) moesten we voor ons doen vroeg aftrappen (08:45).
Onder leiding van onze jarige gelegenheidsaanvoerder Stef kregen we In het eerste kwartier een aantal aardige mogelijkheden en zelfs een opgelegde kans, maar net als vorige maand wilde de bal er niet in achter de wederom uitstekend keepende sluitpost van RKAVV.
Langzaam maar zeker verloren we een beetje grip op de wedstrijd, waardoor RKAVV een aantal mogelijkheden kreeg, maar de verdediging hield de tent overwegend vakkundig dicht.
In de 2e helft werden de ruimtes op onze helft steeds kleiner, waardoor we moeite hadden de bal lekker weg te krijgen. Voorin kregen we wat meer ruimte, maar helaas konden we hier te weinig gebruik van maken.
Er werd veel strijd geleverd en het bleef ontzettend spannend, vooral omdat ook RKAVV geen kans zag de bal tussen de palen te krijgen. Eén keer hadden we enorm veel geluk toen de bal via de lat in de handen van Blue belandde.
In de slotminuten zat het toch een keer mee en konden we juichen toen een fout in de verdediging goed werd afgestraft: 1-0.
Deze goal leverde direct een enorme impuls op om de 3 punten niet alsnog af te staan, en vakkundig werd de wedstrijd uitgespeeld. Eén uitbraak van onze kant leverde nog een bal tegen de paal op, anders was de zege iets comfortabeler (en ietwat geflatteerd) geweest.

Goed gewerkt mannen! Over een paar weken (in 2016) gaan we weer lekker verder!

Ben