Ter Leede E6 – Noordwijk E6

Vandaag stond de streekderby Ter Leede E6 tegen Noordwijk E6 op het programma.
Om 9.00 uur verzamelden onze jongens zich in de kleedkamer waar al snel bleek dat iedereen er veel zin in had! Coach Daaf nam nog even de ‘leerpunten’ van vorige week door en toen mochten de E6’ers het (kunst)gras op. De verslaggeefster van vandaag dronk zich nog even met een kop koffie moed in en waagde zich toen ook naar buiten.

Het waaide namelijk flink en tegen een sterke tegenstander als de E6 beloofde het dan ook een onstuimige wedstrijd te worden. Aangemoedigd door de trouwe fans (zie foto) van vader, moeders, opa’s en oma’s ging het team fanatiek van start.

image
Er werd veel gelopen en zeker ook inzet getoond en dat leverde een paar hele mooie kansen voor Ter Leede op. Mac Corsten (vader van Max) leefde dan ook erg mee. Enige zelfkennis ontbrak daarbij niet toen hij bij een goal kans tegen zijn zoon riep….”rustig blijven Max” en daar onmiddellijk zelf achteraan voegde “en papa ook……”
Veel van onze toppers wisten tot aan de goal van Noordwijk te komen maar hét doelpunt wilde niet vallen. We gingen dan ook met een 0-0 stand de rust in.

Na wat limonade en een pilletje (?!!) van de coach ging de wedstrijd weer verder. Ook in deze helft weer mooie kansen en assists van Stijn, Timo (mooi afstandschot), Kelvin, Pieter, Gijs, Max en invaller Hidde. Maar ook goed verdedigend werk van onze toppers Joost en Timo en goalie Max (zo iedereen even genoemdJ) zodat Noordwijk geen echte kans kregen. We zaten als toeschouwers vaak op het puntje van onze stoel, maar helaas….de bal wilde er vandaag niet in. Met 1 punt in de zak kijken we terug op een fijne wedstrijd waar iedereen lekker mee deed. Eindstand 0-0.

PS: de warme douches waren voor onze ster spelers duidelijk aantrekkelijker dan een diepte interview met de meegereisde verslaggeefster. Ik moest de kleedkamer dan ook vroegtijdig verlaten….