Toelichting op Pupillenbeleid

Vorige week hebben we een stuk over het beoogde pupillenbeleid op de site geplaatst. Dat heeft tot heel wat reacties geleid. Zowel langs de lijn als telefonisch en per mail. Om te voorkomen dat er een verkeerde indruk ontstaat willen wij een aantal punten benadrukken:

1) Het beleid is alleen van toepassing op de JO8, 9 en 10.

2) Het doel van het nieuwe beleid is om meer van onze kinderen met meer plezier te laten voetballen en ze meer kans te bieden om zich op hun/haar niveau te ontwikkelen. Dat staat met stip voorop.

3) Ons streven is om in plaats van één hoofdtrainer voor de JO8, 9 en 10, één hoofdtrainer per jaarcategorie aan te stellen. Waarbij die hoofdtrainer de verantwoordelijkheid krijgt voor de trainingen van alle kinderen in die jaarcategorie.

4) De kinderen zullen gelijktijdig trainen en het is goed mogelijk dat teams op momenten ook door elkaar gaan trainen. Hierdoor leren ze elkaar kennen en kunnen ze ook van elkaar leren. Net als op school eigenlijk. Bijkomend voordeel is dat de kans groot is dat ze in volgende jaren samen gaan spelen en elkaar dan al wat beter kennen.

5) Wij willen in plaats van 3 keer trainen in de week naar 2 keer verplicht trainen in de week. Belangrijkste reden is dat het op jonge leeftijd voor kinderen heel goed is om meerdere hobby’s en sporten naast elkaar te doen en ze daar met 2 keer trainen meer gelegenheid toe hebben.

6) Wij gaan de wijze waarop we teams indelen niet aanpassen. Net als andere jaren zal het niveau dat een kind op dit moment heeft in grote mate bepalend zijn voor het team waar een kind in komt. De kans is groot dat kinderen die dit jaar met elkaar gevoetbald hebben dat volgend jaar weer zullen doen. Met zoals altijd hier en daar een uitzondering. Uiteraard zal de teamindeling weer in overleg met coördinatoren, huidige trainers en begeleiders gebeuren.

7) Wij zullen binnen de JO8, 9 en 10 teams niet langer selectie en niet-selectie noemen en er zal ook geen selectie procedure meer zijn. Wij zijn overtuigd dat dit tot onnodige spanning bij de kinderen leidt en tot een ongewenste scheiding tussen de teams.

De richting van het beleid dat wij voor ogen hebben staat vast. Maar niets is nog in beton gegoten. We waarderen de feedback die we hebben gekregen dan ook oprecht. Heel graag gaan we ook direct in gesprek met iedereen die hier over wil meedenken en daarvoor nodigen we jullie graag uit voor dinsdag 14 mei om 20.00 in de kantine. Wij hopen dat jullie in grote getale komen.