Toernooiwinst Ter Leede MC1

Jan Schrama toernooi
Foreholte, Voorhout
15 mei 2016

Vroeg in maart was het idee ontstaan om met een gelegenheids-meidenteam deel te gaan nemen aan het Pinkstertoernooi van Foreholte genaamd Jan Schrama toernooi. Zo kon het gebeuren dat een team van deels meiden van de MB1 en van de D1, D2, D3, D5 en D7 tot een team werden gesmeed, dat deze dag onder leiding stond van het vermaarde duo Koen en Stephan, trainers van de D1. Onder het oog van vele ouders en andere belangstellenden werd er in een waterig zonnetje afgetrapt.

In de kleedkamer bij aanvang was de spanning voelbaar. Wat kunnen we met dit team, zijn we sterk genoeg? Vanaf het eerste fluitsignaal tegen Onze Gazellen MC2 namen de meiden uit Sassenheim het initiatief. Van achteruit werd goed opgebouwd met keepster Tessa van de B2 en verdedigers Esmay, Caro, Noa V. en Hannah. Het middenveld werd bezet door Iris, Rosa en Lisa. De aanval bestond uit Danique, Sylvanna en Sanne. Dit aanvallen resulteerde al in de 4e minuut in een doelpunt door geweldig opkomen van Noa V. en op aangeven van Rosa kon Noa het leder in het doel brengen. Ondanks enkele kansen over en weer bleef de 0-0 tot het eindsignaal op het bord.

De tweede wedstrijd tegen Buitenveldert MC4 een nog duidelijker overwicht van de Ter Leede meiden met nu ook Noa S. en Lotte in de gelederen. Opnieuw zette Noa V. de toon met twee prachtige doelpunten op aangeven van Hannah en Lotte. Sylvanna zette tenslotte de einduitslag op het scorebord met haar 3-0 na mooi voorbereidend werk van Sanne.

Ook de derde tegenstander Foreholte MC2 werd aan de zegekar gebonden door opnieuw een doelpunt van Noa V. en Sylvanna, uitslag 2-0.

Met nog geen enkele goal tegen gingen we de laatste wedstijd in tegen Katwijk MC1. Ondanks onze mooie uitgangspositie zou verlies ons kansloos maken voor de toernooioverwinning. Na een nerveus begin en enkele kansen voor Katwijk scoorde Danique de bevrijdende 1-0 in de 7e minuut en dit wisten de meiden vast te houden tot het einde toe. Vlak voor het eindsignaal kreeg Noa V. een publiekswissel voor haar productieve optreden deze middag met vier doelpunten.

Alle meiden waren uiteindelijk dolblij met het behaalde resultaat de mooie beker en de vetgezellige middag.
Dat Tessa ook nog de 1e prijs won bij het hardst schieten (89 km per uur)  maakte de middag helemaal compleet.
Goed gedaan meiden en zeker voor herhaling vatbaar.

DSC_0900