Toptalent Annebel Schoonderwoerd versterkt vrouwenselectie!

Talentvolle speelsters uit de regio weten de stap en weg naar de vrouwenselectie van Ter Leede te vinden en te maken!
Daarom zijn wij verheugd en trots dat Annebel Schoonderwoerd de stap naar de vrouwenselectie van Ter Leede gaat maken om zich hier, op het landelijke niveau waarop de vrouwenselectie acteert, nog verder te ontwikkelen in het voetbaltalent dat zij in zich heeft.

Annebel, van harte welkom bij de vrouwenselectie en wij wensen je enorm veel plezier en ontwikkeling toe!

– Technische commissie Ter Leede Vrouwen –


Annebel stelt zich graag aan jullie voor:

Hoe oud ben je en hoe ziet je dagelijks leven er uit?
Ik ben 15 en in mijn dagelijks leven ga ik naar school (4 Havo) en werk ik af en toe. Ik werk bij mijn moeder in haar snackbar waar we ook heel veel Thaise gerechten verkopen. Denk hierbij aan woks, curry’s en phad thais. Ik werk tot 5 tot 7 op de dagen dat ik moet trainen en ga om 8 uur trainen. Op de dagen dat ik niet hoef te trainen werk ik tot later.


Vertel eens iets over je voetbalachtergrond en hoe ben je bij Ter Leede terecht gekomen?

Ik heb het goede voetbal van mijn vader, hij heeft zelf ook hoog gevoetbald en is vaker gewisseld van club.
Zelf begon ik als 10/11 jarig meisje bij ROAC tussen de jongens. Er speelden zo weinig meiden dat er geen meidenteam gecreëerd kon worden. Nadat mensen bij ROAC ruim anderhalf jaar oproepen hebben gedaan kwam er eindelijk een MO-13. We speelden met de MO-13 in de hoofdklasse. Na één seizoen daar gespeeld te hebben besefte ik me dat ik 10x scoren tijdens een wedstrijd niet meer leuk vond. Ik merkte dat ik de uitdaging zocht naar betere tegenstanders en de enige optie daarbij was de stap naar de jongens. Ik mocht aansluiten bij de JO15 van ROAC. De tegenstand van dat team was niet veel beter dan bij de meiden en bij een ouder team als 13jarig meisje was ook geen optie. Ik besloot daarop om naar RCL te gaan. Ik was toen 14 en begon in de MO17. Ik merkte al snel dat ik niet goed in dit team paste en liet ook daarom snel aan die meiden weten dat ik naar een ander team wou. Ik mocht meetrainen met de JO-15 1, daar was ook nog een ander meisje waar ik het goed mee kon vinden. Anna heette zij en ze speelt nu bij ADO. Aan het eind van het seizoen kwamen er selectie trainingen voor de JO17. De trainers kwamen er snel achter dat de jongens te fysiek voor mij zijn en gaven mij de optie om naar het beloften team van de vrouwenafdeling te gaan. Ik koos ervoor om naar dat team te gaan en door vele afzeggingen werd het beloften team VR2.

Ik was net 15 en trainde in de selectie Vrouwen bij RCL. Tijdens de training deden we partijen, VR1 tegen VR2. Ik speelde tegen VR1 en kwam met mijn snelheid de meeste spelers van VR1 voorbij. De trainer viel het op en benaderde me snel of ik VR1 leuk zou vinden. Ik speelde sindsdien elke zaterdag met VR1 mee.

Een aantal weken geleden was ik met VR1 meegegaan naar de kroeg en ik werd aangesproken door een meisje die zei dat ze me kende. Het was iemand van Ter Leede VR1 die me had zien spelen. Ze zei dat ze vond dat ik te goed was om in de hoofdklasse van RCL te spelen. Ze vroeg of Ter Leede me al benaderd had, maar ik wist er nog helemaal niks van af. Ik vertelde het de volgende dag tegen mijn vader en hij zei dat hij contact kon zoeken met Ter Leede als ik dat wou, dus dat heeft hij gedaan. Mijn vader regelde een gesprek met trainers bij Ter Leede, dus zo ben ik hier terecht gekomen.


Wat voor type speelster ben je?

Ik ben een speelster die heel slecht tegen haar verlies kan en graag wil winnen. Acties maken zie je me veel doen in het veld, in combinatie met mijn snelheid ga ik er ook vaak voorbij.


Wat verwacht je het komende voetbalseizoen?

Ik verwacht een leuk seizoen en veel hulp bij het trainen van mijn slechte punten. Met de goede hulp en de gezelligheid ga ik mezelf laten zien en mijn best doen.

Tags: