Tweeluik Ter Leede JO15-1

Ter Leede JO15-1 – Fc Lisse JO15-2  2 – 2 ( 0 – 1 )

De kampioensdag 8 april ligt inmiddels al weer bijna een maand achter ons. De feest kruitdampen zijn weer opgetrokken en vandaag mochten onze boys en girl hun fluoriserende voetbalschoentjes weer uit de mottenballen halen voor de één na laatste competitiewedstrijd. Niet dat er de afgelopen maand niets gebeurd is. Het Easter Open op ons eigen sportpark passeerde voor de 2e keer de revue en daar behaalde de JO15-1 wisselende resultaten. Een aantal jongens uit de groep Is behoorlijk druk met het veilig stellen van een nieuw seizoen hoofdklasse voor de JO17-1 groepering en er werden nog een paar oefenpotjes afgewerkt.

De bollenderby tegen onze buurtjes ontbeerde vandaag dus de nodige spanning en dat was jammer maar wel heel begrijpelijk. Het heilige moeten is er sinds 8 april wel van af en dat geeft hoofdcoach Timmers mooi de gelegenheid wat andere dingetjes uit te proberen. Zo beginnen vandaag naast Nino ook Sead en Fabian in de basis, en mag ook Steven al snel de wei in als Corné zich wel heel beroerd verstapt en daarmee het slot van het seizoen vaarwel kan zeggen. ( sterkte ermee man! ).

Lisse is duidelijk wat geinspireerder dan onze boys. Met vlot combinatiespel dartelen ze bij vlagen over de Roodemolen en dat wordt na een stief kwartiertje beloont met een prachtige knal van 25 meter die over Daimy de kruising in vliegt. Ter Leede krijgt ondertussen ook de nodige kansen. Met name Nino is actief, maar heeft zijn vizier niet op scherp staan. De allergrootste kans is voor Sead die oog in oog met de keeper de bal naast schuift.

Na de rust zakt het spelpeil naar een bedenkelijk niveau. Als Ter Leede in de opbouw balverlies lijdt zijn de Lisse aanvallers er als de kippen bij om dat af te straffen. 0-2. de wedstrijd lijkt als een nachtkaars uit te gaan als onze booster Wessel er toch nog een gelijkspel uit weet te slepen. Met 2 heerlijke assistjes op respectievelijk Sam en Nino eindigt “El Classico ” in een nauwelijks verdiend te noemen 2-2.

Noordwijk JO15-1 – Ter Leede JO15-1 2 – 2  ( 1 – 1 )
De allerlaatste wedstrijd van de competitie is een inhaal potje tegen Noordwijk. De reden van de eerdere afgelasting is bijzonder triest te noemen en wij wensen ook vanaf deze plek de trainer van Noordwijk heel veel sterkte met z’n revalidatie. De kampioenshaag van Noordwijk voor de wedstrijd is een prachtig sportief gebaar en met een felle wind die dwars over het veld waait wordt er om klokslag 7 uur afgetrapt. Met Rik weer in de gelederen, Bart en Fabian achterin en Chris op de bank ziet het er ondanks de lastige omstandigheden wat minder plichtmatig uit dan de zaterdag er voor. De wedstrijd gaat wat het spelbeeld betreft redelijk gelijk op.Noordwijk komt op voorsprong als een voorzet netjes afgewerkt wordt. Door een mind fuck truc van Sjoerd komen onze boys weer op gelijke hoogte. Hij gooit met stormpie 7 tegen de bal met een uitgooi diep in het strafschop gebied waar Sammie de bal ontvangt en keurig over de doelman heen lobt. Vlak voor de rust krijgt Noordwijk een unieke kans om opnieuw op voorsprong te komen als het een penalty krijgt. De bal verdwijnt via de handen van Daimy wel of niet in de winkelhaak en stuitert via de binnenkant van de paal het veld weer in. Wel of geen goal? De scheids weet het niet en gaat te rade bij onze dienstdoende grensrechter ( ik zal geen namen noemen ) die het ook niet helemaal helder op beeld heeft en geen uitsluitsel kan geven. Geen goal dus. In de rust hoor en zie ik dat de bal op zeker de lijn gepasseerd heeft.

Na de rust wordt er door beide partijen lekker fel gevoetbald. Rik lijkt de wedstrijd met een geniale actie te beslissen. Na een schitterende passeeractie zet hij met een prachtige assist Alessandro alleen voor de keeper. Die omspeelt de doelman en schuift rustig binnen. Maar vlak voor tijd scoort Noordwijk met een mooie aanval de verdiende 2-2.
Einde competitie. En weer tijd om alvast schriftelijk wat mensen te bedanken. Allereerst natuurlijk Arjan. 3 keer in de week ongeveer 28 koters entertainen is een behoorlijke opgave en wordt door sommige mensen nog wel eens wat onderschat. Alle respect en dank daarvoor. Daarnaast dank aan de andere trainers Jens, Michiel, Francis, Jack, Jeroen, Emiel en Tessa. Verder alle mensen achter de schermen die niet zo vaak in beeld verschijnen, Liesbeth voor de talloze bakken koffie en koek, en de rest van de ouders en aanhang voor de onontbeerlijke support.
Tot slot wil ik nog iets schrijven aan één iemand in het bijzonder en dat is Rik.

Rik gaat het na dit seizoen op een hoger niveau proberen bij Alphense Boys en dat roept wat dubbele gevoelens bij me op. Uiteraard gun ik het je van harte en moet je dit ook doen want je hebt er de kwaliteiten voor. Aan de andere kant zal ik je enorm gaan missen. Ik ben namelijk op je vader en je oom na je allergrootste fan en zal komend seizoen nog wel eens met weemoed terug denken aan je hoogstandjes en je vele goals. Ga ervoor, probeer plezier te houden in alles wat je doet en zoals een voormalig trainer van je al eens zei: Of door naar Ajax, of terug naar Ter Leede, een tussenweg is er niet.

Heel veel succes man!
Tot volgend seizoen!
Henk