UDO JO9-1 – Ter Leede JO9-1 2-1 Uithoudingsvermogen nekt Ter Leede

Ter Leede moest op bezoek bij voetbalvereniging Uithoudingsvermogen door Oefening (UDO) op sportpark de Voscuyl in Oestgeest. In de vorige ontmoeting had dit uithoudingsvermogen de doorslag geven en was er winst voor UDO door te scoren in de laatste minuten van de wedstrijd. Echter om in het spoor van de koploper Rijnsburgse Boys te blijven moest er vandaag worden gewonnen. De Uien hadden eerder die ochtend met 6-3 gewonnen bij middenmoter VVSB. De eerste kans voor Ter Leede was in de 8ste minuut toen rechtsback Lars de achterlijn haalde en scherp voorgaf. De voorzet werd voorlangs het doel geschoten door spits Jason. Vervolgens goed opkomen van de linksback Sam. Hij ontdeed zich van zijn directe tegenstander en frommelde zich door het hart van de verdediging. Maar voor een schot kwam hij nu kracht te kort. Beide ploegen hadden moeite om kansen te creëren. Ook UDO kwam maar moeizaam door de stugge Ter Leede verdediging met Bouwe. De score werd dan ook geopend uit een standaard situatie. Twee minuten voor de rust draaide de corner van UDO scherp in en ondanks dat keeper Daan er zijn hand tegenaan wist te krijgen verdween de bal in het net, ruststand 1-0 voor UDO.

In de tweede helft ging Ter Leede op zoek naar de gelijkmaker. Bij twee opeenvolgende corners was het na 24 minuten voetballen dan eindelijk raak. De bal belandde na een scrimmage in de voeten van uitblinker Tijn. Met een sublieme kapbeweging zette hij niet alleen de gehele UDO verdediging maar ook de keeper op het verkeerde been waardoor de bal via het gaatje in de verre hoek in het net verdween, 1-1. De wedstrijd was weer in evenwicht. Slimme positiewisselingen tussen de rappe spitsen Mats en Nick resulteerden in een veelvoud aan kansen voor Ter Leede. Deze waren allemaal een prooi van de uitblinker aan UDO zijde, keeper Valentijn. Tot 5 keer toe zag hij een speler met bal op zich afstormen maar even zoveel keer wist hij de inzet te keren. Dan opeens uit het niets de winnende treffer voor de gastheren. De linkerspits van UDO wist de winnende treffer te scoren, 2-1 in de laatste minuut. Sam werd bij Ter Leede nog ingebracht als extra stormram maar hij kon de wedstrijd niet meer doen kantelen voor de laatste seconden, eindstand 2-1.

Het uithoudingsvermogen van UDO gaf weer de doorslag en Ter Leede verloor hierdoor de koploper Rijnsburgse Boys uit het oog. Man of the Match was Tijn. Zelfs UDO scheidsrechter Bunjes was onder de indruk van het goede spel van deze Ter Leede middenvelder.