UDO MO 11 – 1 vs Ter Leede MO 11 -1 2-1 (2-1)

Afgelopen zaterdag hebben de rood gele meiden, zoals beloofd in het laatste verslag, hun huid duur verkocht tegen kampioenskandidaat UDO. Eigenlijk had het duurder moeten zijn want een gelijkspel had verdiend geweest. Daar was zelfs de tegenstander het over eens. Maar goed dat is makkelijk zeggen als je net drie punten binnen sleept.

Terug naar afgelopen zaterdag en terug naar Oegstgeest. Voor onze begrippen hadden we een latertje want om 11.30 uur werd er afgetrapt. Dit op soppig echt gras in druilige omstandigheden. Silke mocht de eerste helft het doel verdedigen en voor de rest de bekende namen.  De Ter Ladies trappeten af en het was meteen Amy die naar voren soleerde. Op de rechtsvoor positie krulde zij de bal voor en het was Eline die net naast schoot. Het was niet de laatste keer dat Amy er op rechts langs kwam. De ene keer werd het wat gevaarlijker dan de andere maar een handenbinder is ze zeker.  Bij de tegenstander loopt een meisje die een vlammend schot heeft in de benen. En het was de voet van Silke die redding bood. Dat scheelde niet veel! En zo golfde het spel wat heen en weer. Als neutrale toeschouwer vond ik dat wij wat meer het veld overwicht hadden en dat UDO wat meer op de counter loerde. Uit 1 van die counters kon Silke zo de bal oprapen. En het was helaas de uittrap die net in de voeten belande van dat ene meisje met dat vlammende schot. En ja toen belande haar schot hard in het dak van het doel. Silke was kansloos en helaas 1-0 voor de geel zwarten. Direct vanaf de aftrap kreeg Eline de bal en mikte goed op het doel maar net op tijd kwam daar de keepster ertussen. Een paar keer probeerde UDO een gaatje in onze verdediging te vinden maar Saar hield het samen met Lotus en Ella potdicht. De gedrevenheid straalde er vanaf. En het was Lotus die vanaf haar linksback positie opstoomde richting het middenveld, uit haar ooghoek zag zij Eline wegsprinten, met prachtige steek bal bereikte zij Eline die op haar beurt prachtig afwerkte. Een beauty van een gelijkmaker! Met nog een minuut op de klok zouden we met een gelijkspel de limo gaan drinken ,maar helaas was het weer een achterbal die pardoes in de voeten van net die verkeerde dame van UDO viel en die haalde weer uit. 2-1…  De scheids floot ook gelijk af. Dat was even balen.

De rust werd traditie getrouw op het veld genoten. Er werd zelfs nog even een jel uitgesproken en hupsakee we konden weer verder. Eline had haar beurt om de tweede helft te keepen.

Deze helft was iets anders dan de eerste. Er was meer druk van de Oegstgeester naren, waar 1 hele grote kans ontstond. En naar alle eerlijkheid daar kwamen we goed weg. Een voorzet van rechts werd voor leeg doel ruim over geschoten. Maar wij hadden ook wat kansjes. Maud werkte zich een slag in de rondte als spits geflankeerd door Silke. Amy was een linie naar achter geschoven maar bleef ook daar hard aan het werk om de bal na het veroveren naar voren te dirigeren. Lotus bleef onverzettelijk en Saar beet zich nog maar eens vat in haar tegenstander. De meiden bleven hard werken maar echte grote kansen bleven aan beide kanten uit. Het bleef wel spannend tot aan het eind. Want er kon zomaar een doelpunt vallen. En dat had in de slotseconden zomaar kunnen gebeuren.  Ella was mee op gekomen bij een corner en kreeg de bal in de voeten. Vanaf een meter 15 haalde ze uit en de bal ging langs alles en iedereen. De 2-2 werd geteld, ware het niet dat de paal daar anders over dacht. Balen, want zoals eerder gezegd een puntedeling had verdiend geweest.

 

Over het algemeen kunnen we concluderen dat we het een kampioenskandidaat erg moeilijk hebben gemaakt. En volgende week kunnen we dat nog een keer laten zien tegen een andere kandidaat. Ook uit Oegstgeest. Sterker nog het zijn de buren van UDO. Overigens dat voor het laatste jaar. Dit keer komen ze naar Sassenheim. Kijken of we nu misschien een stunt kunnen uithalen. Wie weet… Om 9.30 uur is de aftrap…

 

Grt.