Uitslag prijsvraag Scotch Whisky International

Beste leden van de businessclub en andere gasten van Ter Leede.

Tijdens de thuiswedstrijd op 28 oktober 2017 waren wij als Scotch Whisky International uit Sassenheim wedstrijdsponsor. Zoals de meesten van jullie wel weten bieden wij investeerders de mogelijkheid om te investeren in Single Malt Schotse Whisky. Dit doen wij al meer dan 10 jaar en langzaam maar zeker begint de hele markt ons te ontdekken. De stijging van het belegd vermogen alsmede de rendementen zijn dan ook meer dan prima te noemen.

Na de wedstrijd tegen RVVH kon geraden worden wat de prijsstijging was van een fles 21 jaar oude Glenfarclas op de World Whisky Index (het handelsplatform waarop flessen whisky verhandeld worden). Deze fles is op 2 mei 2017 aangekocht voor een prijs van € 70,-.  Velen hebben gebruik gemaakt van de mogelijkheid om deze stijging te voorspellen (variërend van 4,7% tot 148%!).

Op 10 oktober 2017 is er voor het laatst in zo’n fles gehandeld en is er een prijs van € 85,- tot stand gekomen. De prijsstijging bedraagt derhalve 21,4%. Erik Barnhoorn zat er met zijn voorspelling van 23% het dichtste bij. Erik, van harte gefeliciteerd met jouw mooie fles, ik nodig je op korte termijn uit om bij Scotch Whisky International jouw fles in ontvangst te nemen. Ook kan je ervoor kiezen om de fles in jouw whiskyportefeuille te laten staan, een leuke start voor een mooie whiskyportefeuille.

Wij danken iedereen die heeft meegedaan met de prijsvraag. Wil je ook eens een kijkje komen nemen bij ons in de whiskykluis op de Industriekade in Sassenheim? Vanaf vrijdag 10 t/m donderdag 16 november organiseren wij iedere dag een rondleiding aan het begin van de middag. Interesse? Mail me even op pv@swi1.com. Wellicht tot dan!

Met vriendelijke groet,
Peter Vonk

Ambassadeur
Scotch Whisky International