Ukken en Euro-League weer naar buiten

 

Na een paar maanden in de sportzaal van De Wasbeek overwinteren, is onze allerjongste jeugd afgelopen zaterdagochtend weer voor de trainingen naar buiten gegaan. En ze hadden er mooi weer bij. Onder een strakblauwe hemel met een veelbelovend zonnetje oefenden de jongens en meisjes hun trap- en dribbeltechniek, afronden op het doel en natuurlijk speelden ze ook een partijtje. Zo maakt deze groep vanaf 4 jaar onder leiding van Grote Uk Jaap Schaap en zijn assistenten wekelijks spelenderwijs kennis met voetbal.

Euro-League in minicompetitie
Ook de Euro-Leaguers begonnen dit weekend aan een nieuw hoofdstuk in hun voetbalcarrière. Deze lichting van jongens en meisjes, die volgend seizoen naar de F-pupillen gaan, mogen de komende tijd namelijk in een minicompetitie met tegenstanders van omringende voetbalverenigingen op zaterdagochtend wedstrijdervaring gaan opdoen. Samen met de woensdagmiddagtraining gaat dat er ongetwijfeld voor zorgen, dat zij na de zomer vol zelfvertrouwen aan de F-competitie kunnen beginnen.

Ondanks een aantal afmeldingen door griep, werd het voor de jongste Ter Leede jeugd dus een goede start op een zonovergoten voetbalzaterdag.

Meetrainen
Wil jij ook eens bij de Ukken komen trainen? Of heb je vriendjes, vriendinnetjes, broertjes of zusjes, die dat leuk zouden vinden? Op zaterdagochtend half 10 is iedereen van harte welkom, om een uurtje op veld 7 bij Jaap’s Plaza mee te trainen! Lees er meer over op www.terleede.nl/teams/jeugd/ukken/

[foto + tekst: Sandra Borg, BORG Communicatie]