Update jeugdtrainers

Beste leden,

Tijdens de afgelopen weken wordt ondanks Corona, lockdown en de avondklok nog gewoon lekker doordeweeks getraind en op zaterdag wordt onderling gespeeld.   Een groot gedeelte van deze activiteiten wordt mogelijk gemaakt door onze trainers. Binnen onze jeugdopleiding zijn de trainers een belangrijke schakel om iedereen op zijn eigen niveau beter te maken.

Nino Hoogervorst is afgelopen seizoen bezig geweest met het werven, begeleiden en opleiden van jeugdtrainers. Dit werpt zijn vruchten af want inmiddels zijn er 17 jeugdspelers actief op de velden om training te geven. Daarnaast worden vanuit Ter Leede trainers gestimuleerd en financieel ondersteund om (aanvullende) trainerscursussen te behalen.

Zo hebben vanuit de onderbouw Nick en Bryan (trainers JO11) hun KNVB pupillen opleiding afgerond. Daarnaast zijn Sam en Quincy (stagiaires van het CIOS) druk bezig om dezelfde cursus af te ronden dit seizoen.

In de bovenbouw zijn trainers ook bezig met zichzelf te ontwikkelen. Danny Zwaan (trainer JO14-1) is momenteel bezig met zijn UEFA C opleiding. Deze hoopt hij eind dit seizoen/ begin volgend seizoen succesvol af te ronden. De UEFA C opleiding is een eenjarige opleiding. Tijdens de opleiding maak je een start met het training geven en coachen van het 11 tegen 11 voetbal. Na het volgen van die opleiding ben je bevoegd om alle jeugdteams t/m hoofdklasse niveau en de laagste divisies.

Aankomend seizoen gaat Nino Hoogervorst starten met zijn UEFA B opleiding. Dit is een vervolg op de UEFA C opleiding. Een pittige maar interessante opleiding, tijdens de opleiding leer je speeltactieken trainbaar te maken. Na het afronden van deze opleiding ben je bevoegd om jeugdteams op nagenoeg elk niveau training te geven. Daarnaast kan je training geven aan seniorenteams t/m de 2e klassen heren en training geven aan alle vrouwenteams tot en met de topklasse.

Naast de opleiding van trainers is het belangrijk dat er voldoende trainers zijn voor onze teams.  Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de invulling van de trainers van het komend seizoen. Nog niet alle gesprekken zijn afgerond. Zodra er meer bekend is over de invulling van de vacatures, laten wij dat weten.
Voor de bovenbouw geldt dat voor het komend seizoen de volgende trainers een selectieteam onder hun hoede hebben:

Jongens JO13                   Cody Huis

Meiden MO13/ MO15   Steffi Perfors

Jongens JO14                   Mats en Marijn

Jongens JO15                   Danny Zwaan

Jongens JO16                   Nino Hoogervorst

Jongens JO17                   Alan Nijman

Jongens JO19                   vacature

Meiden MO19                 vacature

Steven Hartevelt heeft aangegeven dat hij voor het komend jaar op zoek gaat naar een andere uitdaging en de JO19 niet meer gaat trainen. Uiteraard vinden wij dit enorm jammer, want onder zijn leiding heeft de JO19 zich de afgelopen jaren weten te handhaven in de lastige 4e divisie en hebben wij een aantal spelers kunnen laten doorstromen naar de selectie. Wij zullen binnenkort meer delen over de toekomstplannen van Steven.

In de komende weken zullen wij de trainers verder aan jullie voorstellen. We zijn benieuwd hoe zij de aflopen tijd hebben ervaren en wat de plannen voor het komend jaar zijn.

Met sportieve groet,

Jeugdcommissie v.v. Ter Leede