UVS C3- Ter Leede C2

UVS C3-Ter Leede C2 (1-1) 2-3​

Tegenwoordig moet je je verslag al direct na de wedstrijd inleveren want sommige ideeën (lees woordkeuzes) die je ’s-middags ter toetsing in goed vertrouwen tegen je rossige cursusleider, die overigens nog steeds anoniem wenst te blijven, verteld, kom je ineens in een ander verslag tegen. Aangezien mij die deadline niet lukt omdat ik vaak de hele zaterdagavond en zondag nodig heb om mijn vrouw uit te leggen waarom ik nou weer te laat uit de kantine ben gekomen, kan ik vaak pas op zijn vroegst op zondagavond aan zo’n epistel beginnen.
Maar afijn: ik loop, voordat ik op zaterdagochtend naar de voetbal ga, even mijn hond uit te laten en vanwege het venijnige oostenwindje die mijn gezicht teistert komt ineens de gedachte in mij op: het zal wel een partijtje´wollenonderbroekenvoetbal’ worden. Maar niets van dat al; op een onschuldig hagelbuitje na was het eigenlijk best lekker voetbalweer.
Omdat ondergetekende in een p.s in de ouderapp op vrijdag aan hoofd wedstrijdtaszaken Danny was vergeten te vragen wie die had, kon het gebeuren dat wij zaterdagochtend voordat we weggingen eerst nog even de Postwijkkade onveilig moesten maken voordat we naar Leiden konden gaan.
Zonder verdere vertraging arriveerden we gelukkig ruim op tijd bij UVS. Ik ben alleen wel bang dat de straatklinkers in diezelfde Postwijkkade vanaf maandag weer herlegd moeten worden.
Na een duidelijke tactische bespreking van hoofdcoach Bram begonnen we om 10.30 voortvarend aan de wedstrijd tegen UVS die we inmiddels voor de 3e keer in korte tijd tegenkwamen. De 1e wedstrijd in de bekercompetitie leverde een onterechte nederlaag op en de 2e wedstijd in de gewone competitie een terecht gelijkspel. Dus werd het nu dan maar eens tijd om een al dan niet terecht of onterechte winst te pakken en aan de uitslag bovenaan het verslag begrijpen jullie dat dat gelukt is. En dat ging niet zonder slag of stoot, het was laat ik zeggen een echte c2 wedstrijd! Overigens nog zonder Sead en ook voorlopig zonder Thom die wat ongelukkig van een muurtje is gesprongen en daarbij een hele dikke enkel heeft overgehouden. Maar wel weer met Alessandro. Na een goed 1e kwartier van onze jongens met goed combinatiespel kwamen we uiteindelijk terecht op een 0-1 voorsprong. En dat was een doelpunt uit het boekje. Dat klinkt als een cliché en dat is het ook! Laatste man Keurten stuurt rechtbuiten Sjoerd de diepte in en die geeft op zijn beurt de bal keihard laag voor waarna Alessandro alleen nog maar zijn linkervoet tegen de bal hoefde te plaatsen. 0-1. In die periode was het wachten op de 0-2. Maar na een minuut of 25 was het ineens 1-1 door een onvervalste counter van UVS. Onze keeper Damian moest nog 1 keer handelend optreden toen een speler van UVS alleen op hem afkwam. 1-1 Rust.
In de rust weer even de boel op scherp zetten omdat in het 2e gedeelte van de 1e helft UVS toch langzamerhand wat meer grip op de wedstrijd had gekregen. Onze linksback Faab moest helaas door een lichte blessure de strijd staken en daarnaast kwamen Jordi en Stijn in de 2e helft in het veld. Behalve Faab ook Luuk even naar de kant. Dat betekende een aantal wijzigingen in het team.
De wedstrijd was in de 2e helft goed in evenwicht alleen het voetbal werd minder en de spanning groter. Na ongeveer een kwartier werd Alessandro getackeld in het strafschopgebied. Wel of geen penalty( volgens moeder Kristel wel dus houden we het maar op het eerste). Alleen de scheidsrechter vond van niet en die bepaald uiteindelijk. Helaas kon onze spits de wedstrijd niet voortzetten en kwam Luuk weer in het veld en dat bleek een gouwe zet te zijn maar daar zijn we nog niet want eerst komt nog het heldenmoment van mijn eigen vlees en bloed! 20e minuut UVS krijgt een corner die, zoals de meeste corners trouwens, hoog wordt ingebracht en Mees dacht laat ik die nou eens, als een volleerde Ron Zwerver het strafschopgebied uit smashen. Gelukkig voor hem stonden er om onverklaarbare redenen, want wat moeten die nou bij een voetbalwedstrijd, scouts van de plaatselijke volleybalcub te kijken. Na afloop vroeg ik hem: waarom deed je dat nou? Antwoord: geen idee het was gewoon een reflex! Ik hou het maar op een puberteitbal. Gevolg: penalty tegen en Mees met een gele kaart en 5 tot 10 minuten naar de kant. De penalty werd beheerst ingeschoten dus 2-1 en even verder met 10 man. Onze mannen gingen nog harder werken. Het voetbal werd van beide kanten steeds minder maar het werd wel meeslepender. Vrij snel na de 2-1 zet Luuk goed druk op de laatste man van UVS en die schrikt daar zo van dat hij de bal met een prachtige boogbal pardoes over zijn eigen keeper schiet. 2-2. Mees had zijn tijd op de strafbank uitgezeten dus het was weer 11 tegen 11 met nog 5 minuten op de klok. Afvallende bal komt stuiterend richting Luuk die hem ineens panklaar op de krullenbol van Keurten legt en met een pisboog verdwijnt ook die bal over de keeper van UVS. 2-3. Ik ben overigens wel bang dat, na dit positieve relaas over Luuk, we, volgende week zaterdag tijdens de wedstrijd tegen ASC met zijn allen zelfgemaakte brownies aan het eten zijn langs de lijn maar dit terzijde. Na nog hachelijke minuten voor het doel slepen we uiteindelijk een zwaarbevochten 2-3 overwinning uit het vuur. Mannen complimenten voor de strijdlust die jullie de hele wedstrijd lieten zien. Jullie hebben in deze wedstrijd echt getoond dat er een team staat als het moet! Chapeau!
Volgende week zoals al gezegd om 8.45 uur thuis tegen ASC waarvan uit in eveneens een spectaculaire wedstrijd met 4-6 werd gewonnen. Kortom never een dull moment bij de c2. U bent weer allen van harte uitgenodigd.

Dick

p.s. Ik vond net een notitieblokje, waar, met wat hanepoten, aan een wedstrijd van een Ter Leede team tegen De Spartaan werd gerefereerd, tussen het oud papier. Ik geef hem volgende week wel terug aan de rossige eigenaar.