UVS Jo13 1 vs Ter Leede JO13 1

UVS Jo-13 1 vs Ter Leede JO-13 1 8-0 (3-0)

U heeft de uitslag al gezien en nu denkt u waarschijnlijk hetzelfde als de meegereisde ouders na de wedstrijd :” Maak daar maar eens een leuk, positief verslag van verslaggever”. En ja daar maken ze een goed punt. Dit wordt inderdaad een lastig verhaal. Misschien had ik positief kunnen beginnen met de opstellingen. Maar helaas ook daar problemen. Rosa nog steeds niet volledig inzetbaar i.v.m. die onwillige lies en daarbij kwam bij dat Nick aan de kant moest blijven. Hij was tijdens een wedstrijdje hard fietsen snoeihard op het asfalt terecht gekomen en u weet die geeft over het algemeen niet mee. Dit met als gevolg een lichte hersenschudding. De welbekende grap is dan natuurlijk snel gemaakt: We zijn blij dat hij hersenen heeft die kunnen schudden. Feit blijft wel dat de bank nu erg dun bezit is en dat we blij zijn dat Gijs uit de D2 gedurende de eerste helft wordt ingevlogen.

UVS is de gedoodverfde kampioenkandidaat. Nog ongeslagen met veel voor en weinig tegen. In een heerlijk zonnetje trapten de volgende rood gelen af. In de goal Mike. Van links naar rechts.Jip Noa , Denzil en Ryan. Twee verdedigende middenvelders Tijs en Hugo met in de punt Rowey. Wessel spits met links Luan en rechts Viggo. Je gaat er vanuit dat je als team goed gefocust bent bij en vanaf de aftrap.Ik en met mij de meegereisde supporters verbaasde ons dan ook dat binnen de minuut de 1-0 er al in lag. Er werd niet goed meegelopen met de opkomende middenvelder en deze kon zo de bal vrij voorgeven en de 1-0 stond op het bord. U kunt zich voorstellen dat dan de moed je als rood gele langs de kant in je slippers, ja zulk lekker weer was het, het gras in vloeit. Daarna ontspon zich een gevecht wat zich de gehele eerste helft op onze helft plaats vond. wij kregen wel geteld 1 mogelijkheid. een kans wil ik het namelijk niet noemen. Wessel die vanaf een meter of 16 op het doel schoot. We mochten blij zijn dat het bij de thee maar 3-0 stond. Het was een bal die onder Mike werd doorgeschoten en een vrije trap die het scorebord in beweging bracht. de conclusie die we konden trekken is dat we kwalitatief echt minder waren. Tel daar bovenop dat we geen strijd leverde ons directe tegenstanders geen strobreed in de weglegde. Dat laatste frustreert dan toch het meest.

Opvallendste in de rust was uiteindelijk dat een van de ouders collecteerde voor een prachtig doel. Opbouw van een hospice. Dat ze daarna naar de kantine ging en terug kwam met koffie en broodjes gaf te denken. Dit laatste had ik niet hoeven schrijven, maar uw verslaggever werd keurig overgeslagen in het voorzien van zijn natje en droogje. En u weet de pen is machtiger dan het zwaard. Achter de 16 bakken koffie met broodjes zagen we de elf rood gelen het veld betreden. Dit zonder Rowey want die bleef achter voor de Gijs.

Tweede helft was hetzelfde als de eerste. Door gelatenheid langs de kant werden er op andere dingen gelet. Dat andere ding was de nummer 10 van de tegenstander. Een oude bekende voor een aantal. In de E1 kwamen wij hem tegen toen we speelden tegen de rood zwarte Ajax uit Oegstgeest. Sinds kort verdedigt hij de blauw witte kleuren en het kan zomaar zijn dat dat de kleuren worden van het grote Ajax uit Amsterdam.Een paar meter verder van mij stond namelijk de scout van Ajax al driftig te bellen en later werd het nog eens beaamt door de coach van UVS. Deze houden we niet. Het was heerlijk om te zien dat deze kleine, hij was namelijk net zo groot als Ryan, dribbelaar overal te vinden was. Hij dicteerde het hele spel. Balletje breed, steekbal naar voren en dan de beweging met of zonder bal. Je ziet hem drie zetten naar voren denken. Prachtig om te zien. Hij maakte dan ook de zes of zeven nul subliem af met een cross schot hoog in het dak van het doel. In de tussentijd had Denzil precies gedaan wat illustrerend was voor de rood gele malaise. Hij schoot de penalty op de kruising. In de laatste minuten liep de teller op naar 8-0. Een dik en dik verdiend resultaat voor kampioen UVS. Overigens maakte de coach van de tegenstander een kenmerkende opmerking. In al zijn onschuld merkte hij op dat zij maar 4 of 5 spelers hadden gehaald dit seizoen. Wij doen het al 6 seizoenen met dezelfde 12 /13. En daar is meteen het verschil mee genoemd.

Met een zaklamp heb ik een lichtpunt gevonden en dat was de rentree van Rosa. Zij deed een klein kwartier mee en dat geeft hoop voor de toekomst. Wat ook hoop geeft zijn de komende tegenstanders. Met inzet en echte wedstrijd mentaliteit moeten punten haalbaar zijn en voor de winterstop moeten wij boven de streep staan! Inmiddels zijn de hersenen van Nick uitgeschud dus op volle Sassenheimse oorlogsterkte kunnen we volgende week aantreden tegen concurrent Noordwijk. Ik neem aan dat de kermis daar geen roet in het eten gaat gooien.

Helaas zal u daar geen verslag van ontvangen. Uw trouwe verslaggever gaat weer eens een weekendje weg. Dit hoeft de rood gele brigade natuurlijk niet te beletten de drie punten in de was tas te stoppen.Gijs weer bedankt voor het invallen.Je onttrok je aan de vorm van de dag en deed het wederom naar behoren.

Grt uw verslaggever.